Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1100718/11359/Β0012 Το εισόδημα που αποκτά ημεδαπή ανώνυμη εταιρεία από την εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης αποτελεί εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2008
Αριθ. πρωτ.: 1100718/11359/Β0012

ΘΕΜΑ: Το εισόδημα που αποκτά ημεδαπή ανώνυμη εταιρεία από την εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης αποτελεί εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 30 του ν.2238/1994, οι οποίες εφαρμόζονται και στα νομικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 101 (Α.Ε., Ε.Π.Ε., κλπ.) βάσει της παρ.1 του άρθρου 105 του ιδίου νόμου, ως ακαθάριστο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις λαμβάνεται το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων από τις κάθε είδους εμπορικές συναλλαγές αυτών (έσοδα από πωλήσεις, από παροχή υπηρεσιών, κ.λπ.).

2. Από τα στοιχεία της σχετικής αίτησής σας προκύπτει ότι ανώνυμη εταιρεία μελετών προτίθεται να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη αρχιτεκτονικής μελέτης ανέγερσης νοσοκομείου στο Αμπού Ντάμπι. Επίσης, μας γνωρίσατε, ότι η εν λόγω μελέτη θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

3. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το εισόδημα που θα αποκτήσει η εν λόγω ΑΕ. από την εκπόνηση της παραπάνω μελέτης, αποτελεί εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και το καθαρό κέρδος που θα προκύψει φορολογείται με τον συντελεστή που ορίζεται κάθε φορά από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 109 του ΚΦΕ. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι τυχόν φόρος που θα καταβληθεί στην αλλοδαπή εκπίπτει από τον αναλογούντα φόρο, σύμφωνα με τους περιορισμούς που ορίζονται από την περ. γ' της παρ.4 του άρθρου 109.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!