Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1028449/10099/Β0012 Η αμοιβή για την παροχή επιπλέον χρόνου εγγύησης ηλεκτρικών συσκευών που εμπορεύεται ανώνυμη εταιρεία, θεωρείται έσοδο της χρήσης που εισπράττεται.

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2008
Αριθ. πρωτ. 1028449/10099/Β0012

ΘΕΜΑ: Η αμοιβή για την παροχή επιπλέον χρόνου εγγύησης ηλεκτρικών συσκευών που εμπορεύεται ανώνυμη εταιρεία, θεωρείται έσοδο της χρήσης που εισπράττεται.

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ.α' της παρ.1 του άρθρου 105 του ν.2238/1994, ως ακαθάριστα έσοδα των νομικών προσώπων της παρ.1 του άρθρου 101 λαμβάνονται το τίμημα των οριστικών πωλήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και οι αμοιβές από παροχή υπηρεσιών που έχουν αποκτηθεί.

2. Από τα στοιχεία της σχετικής αίτησης σας προκύπτει, ότι η εταιρεία σας, μέλος του Γερμανικού Ομίλου «...», δραστηριοποιείται τα δύο τελευταία έτη στην εμπορία ηλεκτρικών συσκευών με δίκτυο επτά καταστημάτων σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Για την εξυπηρέτηση των πελατών σας, εντός των καταστημάτων σας, υπάρχουν πλήρως στελεχωμένα τμήματα service που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση θεμάτων επισκευής ηλεκτρικών συσκευών (που γίνονται από εξουσιοδοτημένους επισκευαστές), πελατών σας και μη.

Ακόμη, μας γνωρίσατε ότι η εταιρεία σας προτίθεται να αναλάβει με αμοιβή να παρέχει στους πελάτες της επιπλέον χρόνο εγγύησης από αυτόν που παρέχει ο κατασκευαστής, πέραν της αρχικής τιμής του προϊόντος. Το πρόγραμμα αυτό θα λέγεται «...» και θα αφορά εγγύηση πέντε ετών (αν για παράδειγμα ο κατασκευαστής παρέχει εγγύηση δύο ετών, η εταιρεία σας με μια έξτρα χρέωση θα παρέχει στους πελάτες της επιπλέον εγγύηση τριών ετών).

3. Από τα ανωτέρω και δεδομένου, ότι η πρόσθετη αμοιβή για τον επιπλέον χρόνο εγγύησης των ηλεκτρικών συσκευών που αγοράζουν οι πελάτες σας θα καταβάλλεται, ανεξάρτητα αν θα απαιτηθεί στο μέλλον επισκευή (προφανώς δωρεάν) ή όχι, προκύπτει ότι η εν λόγω αμοιβή θεωρείται έσοδο της χρήσης που αυτή εισπράττεται.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!