Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1055269/985/Α0012 Πρόστιμο λόγω μη δήλωσης ενοικίων για μίσθωση ακινήτου.

Αθήνα, 22 Μαΐου 2008

Αριθ. πρωτ.: 1055269/985/Α0012

ΘΕΜΑ: Πρόστιμο λόγω μη δήλωσης ενοικίων για μίσθωση ακινήτου.

1. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 78 του Κ.Φ.Ε. οι μισθωτές ακινήτων πάσης φύσεως, έχουν υποχρέωση να δηλώνουν αναλυτικά κάθε οικονομικό έτος, με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, τα ενοίκια που κατέβαλαν κατά το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος για τις μισθώσεις αυτές, το ονοματεπώνυμο του εκμισθωτή, τον αριθμό φορολογικού μητρώου και τη διεύθυνση κατοικίας του.

2. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου σε όσους παραλείπουν να δηλώσουν τα στοιχεία που αναφέρονται στην παράγραφο 1 επιβάλλεται πρόστιμο του άρθρου 87 του Κ.Φ.Ε. και μετά την κατάργηση αυτού του άρθρου με το ν.2523/1997 πρόστιμο του άρθρου 4 αυτού του νόμου.

Όπως αναφέρετε στο ηλεκτρονικό σας μήνυμα δεν συμπληρώσατε το ενοίκιο που πληρώσατε για ενοίκιο κύριας κατοικίας καθώς και τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ., διεύθυνση κατοικίας του εκμισθωτή)

Ως εκ τούτου έχετε παραβεί φορολογική διάταξη και θα επιβληθεί πρόστιμο ακόμα και κατά την υποβολή εκπρόθεσμης συμπληρωματικής δήλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!