Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1048647/846/Α0012 Υποβολής δήλωσης.

Αθήνα, 8 Μαΐου 2008

Αριθ. πρωτ.: 1048647/846/Α0012

ΘΕΜΑ: Υποβολής δήλωσης.

1. Όπως είναι γνωστό οι λόγοι λύσης της προσωπικής εταιρίας καθορίζονται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

Μεταξύ των λόγων λύσης της εταιρίας, περιλαμβάνεται και ο θάνατος του εταίρου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 773 του Α.Κ., η εταιρία λύνεται με το θάνατο ενός από τους εταίρους.

Μπορεί όμως να συμφωνηθεί ότι η εταιρία θα συνεχισθεί είτε μεταξύ των λοιπών εταίρων, είτε μεταξύ αυτών και των κληρονόμων εκείνου που πέθανε.

Κατά το άρθρο 77 του ιδίου κώδικα «Η εταιρεία λογίζεται ότι εξακολουθεί και μετά τη λύση της, εφόσον το απαιτούν οι ανάγκες και ο σκοπός της εκκαθάρισης.

2. Κατά συνέπεια, για την περίπτωση που αναφέρεσθε, εάν από το συμφωνητικό σύστασης της ετερόρρυθμης εταιρίας δεν προβλέπεται η συνέχιση της εταιρίας μετά το θάνατο ενός από τους εταίρους και δεν συμφωνήθηκε η συνέχιση της εταιρίας μεταξύ των λοιπών εταίρων και των κληρονόμων, η λύση της εταιρίας επήλθε με το θάνατο του εταίρου.

Σε περίπτωση συνέχισης της δραστηριότητας της επιχείρησης αυτής μετά τη λύση της, αυτή θα φορολογηθεί ως αστική άτυπη εταιρία.

Τα παραπάνω, ως θέματα πραγματικά, ελέγχονται από την Υπηρεσία σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!