Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1005744/94/Α0012 Επιχειρηματική αμοιβή.

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2008 Αριθ. πρωτ.: 1005744/94/Α0012

ΘΕΜΑ: Επιχειρηματική αμοιβή.

Με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ΚΦΕ, επιχειρηματική αμοιβή όταν ο ομόρρυθμος εταίρος συμμετέχει σε περισσότερες εταιρίες δικαιούται ο ομόρρυθμος εταίρος μόνο από εκείνη που αυτός δηλώνει τα μεγαλύτερα καθαρά κέρδη. Επομένως για τη φορολογούμενη ομόρρυθμο εταίρο που φορολογήθηκε κατά τη χρήση 2006 (οικον. έτος 2007) με ποσό και των δύο επιχειρηματικών αμοιβών που έλαβε από τις δύο ΟΕ που συμμετέχει, φορολογήθηκε δηλαδή αυτή, για επιπλέον φορολογητέα ύλη που δεν είχε φορολογική υποχρέωση σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να εφαρμοσθούν για την περίπτωση αυτή οι διατάξεις της τταρ. 2 του άρθρου 72 του ΚΦΕ.

Περαιτέρω, όσον αφορά την ΟΕ που η φορολογούμενη ομόρρυθμος εταίρος έλαβε επιχ/κή αμοιβή που δεν εδικαιούτο, μπορεί να υποβληθεί συμπληρωματική - τροποποιητική δήλωση (έντυπο Ε5) με τις προβλεπόμενες νόμιμες κυρώσεις προκειμένου το ποσό της επιχειρηματικής αμοιβής να φορολογηθεί στο όνομα της εταιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!