Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1039165/759 /Α0012 Υποβολή του β' αντίτυπου της βεβαίωσης αποδοχών με βάση την 1019094/347/Α0012/Π0Λ. 1026/22-2-2007 Α.Υ.Ο.Ο..

Αθήνα, 2 Μαίου 2007

Αριθ. Πρωτ.: 1039165/759 /Α0012

ΘΕΜΑ: Υποβολή του β' αντίτυπου της βεβαίωσης αποδοχών με βάση την 1019094/347/Α0012/Π0Λ. 1026/22-2-2007 Α.Υ.Ο.Ο..

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 89/30-3-2007 εγγράφου σας, αναφορικά με το θέμα, με το οποίο μας αποστείλατε φάκελο ο οποίος περιέχει το β' αντίτυπο των βεβαιώσεων αποδοχών των μονίμων καθηγητών του Λυκείου σας, σε δισκέτα, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

1. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του τέταρτου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 83 του ν.2238/1994 εκδόθηκε η 1019094/347/Α0012/ΠΟΛ. 1026/22-2-2007 Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, σχετικά με τον τύπο και το περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων καθώς και του δευτέρου αντιτύπου αυτής και του τρόπου υποβολής του.

2. Ειδικότερα, με τις διατάξεις της πιο πάνω Α.Υ.Ο.Ο., μεταξύ των άλλων ορίζεται ότι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. την υπηρεσία των οποίων ασκεί το δημόσιο και γενικά όποιος παρακρατεί φόρο μισθωτών υπηρεσιών και δεν έχει υποχρέωση υποβολής οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ., υποβάλλουν υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνία μέσω διαδικτύου. στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνεται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων και λοιπών παροχών που καταβλήθηκαν καθώς και τον φόρο που παρακρατήθηκε επί αυτών. Στην περίπτωση αυτή δεν αποστέλλεται στη Γ.Γ.Π.Σ. το δεύτερο αντίτυπο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων.

3. Επίσης, με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι, τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων αποδεκτών μέσων για την υποβολή, σε ηλεκτρονική ή μαγνητική μορφή, του εντύπου αυτού έχουν όπως περιγράφονται στο συνημμένο στην ίδια απόφαση«ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ».

4. Με το ταχυδρομείο αποστείλατε στην υπηρεσία μας φάκελο ο οποίος περιέχει το β' αντίτυπο των βεβαιώσεων αποδοχών των μονίμων καθηγητών του Λυκείου σας, σε δισκέτα, κατά παράβαση των προαναφερομένων διατάξεων και Α.Υ.Ο.Ο. και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης από την οποία δεν προβλέπεται η υποβολή δηλώσεων ή στοιχείων στην Διεύθυνση Φορολογίας της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠ.Ο.Ο..

5. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι οι εκκαθαριστές αποδοχών του Δημοσίου, κ.λπ., που δεν έχουν υποχρέωση υποβολής οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ., στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εκκαθαριστές αποδοχών των καθηγητών των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, υποχρεούνται να εκδίδουν και να χορηγούν στους δικαιούχους αποδοχών, βεβαιώσεις αποδοχών για το σύνολο των αποδοχών που καταβάλλουν και υπογράφουν ως εκκαθαριστές, είτε αυτές είναι κύριες και πρόσθετες, είτε μόνο κύριες είτε μόνο πρόσθετες και ανεξάρτητα αν οι δικαιούχοι αυτών είναι καθηγητές που υπηρετούν στο ίδιο γυμνάσιο ή λύκειο με εκείνο του εκκαθαριστή των αποδοχών. Το β' αντίτυπο των πιο πάνω βεβαιώσεων αποδοχών το οποίο περιέχει το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνεται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών και λοιπών παροχών που καταβλήθηκαν καθώς και τον φόρο που αναλογεί και παρακρατήθηκε επί αυτών, υποχρεούται κάθε εκκαθαριστής, από το οικονομικό έτος 2006, να το υποβάλει υποχρεωτικά με την χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πιο πάνω Α.Υ.Ο.Ο..

6. Επίσης, οι καθηγητές που συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές όπως Λυκειακή επιτροπή, Βαθμολογικό, σε ενισχυτικές διδασκαλίες, ως επιτηρητές στις Πανελλαδικές, κ.λπ., από τις οποίες λαμβάνουν πρόσθετες αμοιβές η σχετική βεβαίωση αποδοχών για τις αμοιβές αυτές θα χορηγείται από τον εκάστοτε εκκαθαριστή των αποδοχών αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!