Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1014732/232/Α0012 Διαδικασία επιστροφής φόρου, από μισθωτές υπηρεσίες, που καταβλήθηκε αχρεώστητα καθώς και έκδοσης νέας βεβαίωσης αποδοχών, σε περιπτώσεις γένεσης επιστροφής τμήματος ή του συνόλου των αποδοχών, από τους εισπράξαντες αυτές.

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2008 Αριθ. πρωτ.: 1014732/232/Α0012

ΘΕΜΑ: Διαδικασία επιστροφής φόρου, από μισθωτές υπηρεσίες, που καταβλήθηκε αχρεώστητα καθώς και έκδοσης νέας βεβαίωσης αποδοχών, σε περιπτώσεις γένεσης επιστροφής τμήματος ή του συνόλου των αποδοχών, από τους εισπράξαντες αυτές.

1. Με βάση τις διατάξεις των άρθρων 45, 57, 59 και 83 του ν.2238/1994, ορίζεται το είδος των αποδοχών που αποτελούν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, ο φόρος και οι συντελεστές παρακράτησης που επιβάλλονται, ο τρόπος και ο χρόνος απόδοσης του, η υποβολή οριστικής δήλωσης απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών καθώς και η έκδοση βεβαίωσης αποδοχών.

2. Σε περιπτώσεις που αποδόθηκε φόρος μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο, λόγω αριθμητικού λάθους ή καταβολής μεγαλύτερων αμοιβών ή μη δικαιούμενων αμοιβών (π.χ. λόγω θανάτου, αρνήσεως είσπραξης κ.λπ.), υποβάλλεται, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., σχετική αίτηση με την οποία ζητείται η επιστροφή του επιπλέον φόρου συνοδευόμενη από τροποποιητική δήλωση του αντίστοιχου μήνα ή διμήνου ή εξαμήνου, κατά περίπτωση και στην οποία αναγράφονται οι νέες ακαθάριστες αποδοχές, οι κρατήσεις και ο νέος φόρος που οφείλεται. Επίσης, στις περιπτώσεις που έχει ήδη υποβληθεί οριστική δήλωση Φ.Μ.Υ., θα υποβάλλεται τροποποιητική οριστική δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών, με τις αντίστοιχες τροποποιήσεις, συνοδευόμενη με μαγνητικό μέσο που περιέχει το β' αντίτυπο της βεβαίωσης αποδοχών με τις αντίστοιχες τροποποιήσεις αποδοχών, κρατήσεων και φόρων, και θα χορηγείται νέα βεβαίωση αποδοχών, σε εκείνους τους δικαιούχους των οποίων μεταβλήθηκαν οι αποδοχές.

3. Τα ανωτέρω και σύμφωνα με όσα αναφέρετε στο έγγραφό σας, έχουν ανάλογη εφαρμογή και στην περίπτωσή σας, κατά την οποία οι αποδοχές(εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες) που κατεβάλατε στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας σας, ο οποίος είναι σε σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ήταν μεγαλύτερες για το διάστημα από 16/08/2006 - 31/12/2006 από εκείνες που καθορίστηκαν με την από 1/3/2007 μεταγενέστερη κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ν.3429/2005 περί ΔΕΚΟ και η οποία απόφαση αφορούσε και το ύψος των αποδοχών του προαναφερομένου διαστήματος. Συνεπώς, θα υποβάλλετε, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., σχετική αίτηση με την οποία θα αιτείσθε την επιστροφή του αχρεωστήτως καταβληθέντος φόρου, συνοδευόμενη από τροποποιητικές δηλώσεις των αντίστοιχων διμήνων του 2006 και στις οποίες θα αναγράφονται οι νέες ακαθάριστες αποδοχές και ο νέος φόρος που προκύπτει. Επίσης θα υποβάλλετε τροποποιητική οριστική δήλωση ΦΜΥ οικονομικού έτους 2007 δηλαδή για αποδοχές που καταβλήθηκαν από 1.1.2006 - 31.12.2006 με τις αντίστοιχες τροποποιήσεις, συνοδευόμενη με μαγνητικό μέσο που περιέχει το β' αντίτυπο της βεβαίωσης αποδοχών με τις αντίστοιχες τροποποιήσεις (αποδοχών, κρατήσεων, φόρων κ.λπ.) και θα χορηγήσετε νέα βεβαίωση αποδοχών, σε εκείνους τους δικαιούχους των οποίων μεταβλήθηκαν οι αποδοχές, οι φόροι, κλπ. ώστε να υπάρχει πλήρη συμφωνία μεταξύ των βεβαιώσεων αποδοχών και των παρακρατηθέντων και αποδοθέντων με τις προσωρινές δηλώσεις ΦΜΥ και των τυχόν οφειλόμενων με την οριστική ΦΜΥ φόρων που προκύπτουν κατά την ετήσια εκκαθάριση των αποδοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!