Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Mε 155 ψήφους εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή

Με 155  "ναι"   ψηφίστηκε  χθες νωρίς το απόγευμα  κατ΄ αρχήν, κατ΄ άρθρο και στο σύνολό του το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015.  Οι βουλευτές που ψήφισαν όχι ήταν 138 και 5  ψήφισαν  "παρών". Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής, ψήφισε «όχι» και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ «ναι» ψήφισε  η βουλευτής Αργολίδας  της ΝΔ κυρία  Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία «αυτοδιεγράφη» από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε  μετά την  ψηφοφορία ο  γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κ. Τασούλας.

Επίσης «Ναι» ψήφισε τελικά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης ο οποίος δήλωσε: «όλοι γνωρίζετε τις αντιρρήσεις μου για το σημερινό νομοσχέδιο. Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού αντιλαμβάνονται το κρίσιμο της ψηφοφορίας και το κρίσιμο αυτής της απόφασης και ψηφίζω ναι».

"Ναι" ψήφισε και ο Θ. Ρομπόπουλος, ενώ  η Ντόρα Μπακογιάννη  και οι βουλευτές που  ανήκουν στο κόμμα της «Δημοκρατική Συμμαχία» ψήφισαν «παρών»

«Είναι η ώρα να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια και να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε για τα παιδιά μας. Δεν είναι η ώρα να λυγίσουμε και να κάνουμε πίσω» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Ο Πρόεδρος της ΝΔ απάντησε  από την πλευρά του ότι  αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται αν θα καταρρεύσουμε, κρίνεται αν θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την κατάρρευση. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πλέον δεν μιλά με στοιχεία, γιατί οι αριθμοί δείχνουν ποιος έχει την ευθύνη.

Ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας πριν την ψηφοφορία υπογράμμισε ότι είναι μια μεγάλη πράξη ευθύνης και μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα από αύριο να εμφανιστεί ενδυναμωμένη στους συνομιλητές της, για να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί στο όνομα του έθνους.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης επισήμανε ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο και με αυτά και με τα επόμενα λεφτά, και πρόσθεσε ότι τα ακίνητα που διαπραγματευόμαστε σήμερα έχουν μια αξία, η οποία σε τρία χρόνια θα είναι πολύ μικρότερη.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την Κυβέρνηση για εκβιασμό, τονίζοντας «Δεν μπορείτε να πάτε μακριά, έχοντας όλο το λαό απέναντί σας.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!