Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Ανακοινώσεις για το Μεσοπρόθεσμο

Σε μεγάλο βαθμό έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα για το Μεσοπρόθεσμο  αλλά κρίσιμοι όροι παραμένουν σε εκκρεμότητα. Τα δημοσιονομικά μέτρα αποφασίστηκαν, το ίδιο και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ο εκπρόσωπος  του ΔΝΤ κ. Πόλ Τόμπσεν αναχώρησε ήδη για την έδρα του λέγοντας ότι έχουν μείνει ανοικτά πλέον μόνο πολιτικά ζητήματα.

Τα μέτωπα συνδέονται κυρίως με τις διασφαλίσεις και την εποπτεία των αποκρατικοποιήσεων αλλά και με τους όρους σύναψης του νέου δανείου.

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρουν ότι επιχειρείται να οριστικοποιηθεί το πρώτο –και ευκολότερο– εκ των δύο κειμένων, αυτό του αναθεωρημένου μνημονίου.

Η τρόικα αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο προσεκτική, περιοριζόμενη σε μία λιτή ανακοίνωση που θα περιγράφει την πρόοδο των μέτρων του μνημονίου, και θα καταλήγει σε συμπέρασμα για την επόμενη δόση των 110 δισ. ευρώ. Δεν θα επεκτείνεται στα νέα μέτρα, ενώ δεν έχει προς το παρόν προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου.

Δεν αναμένεται ωστόσο να υπάρξει καμία επίσημη δήλωση για το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμού πακέτου των 50 δισ. ευρώ αποκρατικοποιήσεων και των 28,4 δισ. ευρώ εισπρακτικών μέτρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες έγιναν παρεμβάσεις επιτάχυνσης κινήσεων ιδιωτικοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!