Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κρίσιμη πολιτικά η εβδομάδα – Η κυβέρνηση εμμένει στην αναγκαότητα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος

Πάσει θυσία προχωρά η κυβέρνηση για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, το οποίο θα έχει τη μορφή τριετούς προϋπολογισμού. Στόχος είναι οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί και ο Πρωθυπουργός να το πάρει στις βαλίτσες του ψηφισμένο στη σύνοδο του Eurogroup στις 20 Ιουνίου, ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί έχοντας κλείσει πρώτα τα του οίκου του. Οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος και οι  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν διάφορες άλλες απόψεις, καθιστούν δυσκολότερη την κατάσταση και αναγκάζουν κόμμα και κυβέρνηση σε εξόρμηση για να τους μεταπείσει.

Στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, τίθενται επί τάπητος οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, καθώς και τα μέτρα που συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόικας να ληφθούν για τον περιορισμό του ελλείμματος του 2011.

Οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, όπως και τα έκτακτα μέτρα, θα οριστικοποιηθούν σε τακτική συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου περί τα μέσα της εβδομάδας και αφού νωρίτερα συνεδριάσουν και τα κοινοβουλευτικά όργανα του κυβερνώντος κόμματος για να συζητηθούν στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα κατατεθούν στη Βουλή προς το τέλος της εβδομάδας.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα έχει τη μορφή τριετούς προϋπολογισμού και, ως εκ τούτου, θα είναι σε ένα και μόνο άρθρο, να έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του μήνα και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Ιουνίου.

Την Τρίτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας, όπου οι βουλευτές αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!