Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο-Τι προβλέπει.

Την εισηγητική  έκθεση  του νέου Προϋπολογισμού που αποτελεί ουσιαστικά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο  κατέθεσε προς δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή.

Τα μέτρα που προβλέπονται είναι ύψους 28,3 δισ. ευρώ και θα υλοποιηθούν με εφαρμοστικό νόμο ή νόμους που θα έρθουν στη Βουλή στο εγγύς μέλλον.

Με το σχέδιο προβλέπονται τα εξής:

-Αυξάνεται  για το 2011 η συγκράτηση μισθολογικού κόστους με περιορισμό προσλήψεων σε 1 πρόσληψη προς 10 αποχωρήσεις. Επανέρχεται το 1 προς 5 έως το 2015. Συνδυάζεται με αναστολή της χορήγησης μισθολογικής ωρίμανσης, αύξηση των ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες και μείωση της δαπάνης για υπερωρίες.

-Κλειδώνει η μείωση των συμβασιούχων (κατά 50% το 2011 και κατά 10% κάθε επόμενο έτος)

-Θεσπίζεται εφαρμογή προγραμμάτων εθελούσιας μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και μακροχρόνιας άδειας άνευ αποδοχών

-Προβλέπεται αύξηση τιμών εισιτηρίων συγκοινωνιακών φορέων και τιμολογίων άλλων Δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών την διετία 2013 – 2014.

-Αλλάζει η λίστα δικαιούχων ΟΕΕ-ΟΕΚ και ΟΑΕΔ και άλλων παροχών.

-Μειώνεται το εφάπαξ των συντάξεων με σύνδεση με τις εισφορές και γίνεται προσαρμογή επικουρικών συντάξεων.

-Επιβάλλεται ειδική εισφορά 8% στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για ποσά άνω των 1700 ευρώ πλην όσων έχουν απολυθεί αυτοδικαίως (π.χ. στρατιωτικούς, σώματα ασφαλείας κλπ). Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης στις συντάξεις άνω των 1700 ευρώ.

-Θεσπίζεται μείωση της δαπάνης για κύριες συντάξεις του ΟΓΑ και στο κατώτατο όριο των συντάξεων άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

-Θεσπίζεται εισφορά αλληλεγγύης δημοσίων υπαλλήλων και ελεύθερων επαγγελματιών για την καταπολέμηση της ανεργίας και αυξάνεται η εισφορά του ιδιωτικού τομέα.

- Περικόπτεται κατά 700 εκατ ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!