Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ. πρωτ. 1008868/162/Α0012/2008 Απόδοση του παρακρατηθέντος φόρου 3% στα εισοδήματα εργοληπτών τεχνικών έργων.

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2008

Αριθ. πρωτ.: 1008868/162/Α0012

ΘΕΜΑ: Απόδοση του παρακρατηθέντος φόρου 3% στα εισοδήματα εργοληπτών τεχνικών έργων.

Σε απάντηση της από 23.1.2008 νεότερης αίτησής σας, αναφορικά με το ίδιο πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε ότι ήδη με το 1121030/2366/Α0012/28.12.2008 έγγραφό μας, σας γνωρίσαμε ότι ο παρακρατηθείς φόρος 3% στα εισοδήματα εργοληπτών τεχνικών έργων αποδίδεται στη Δ.Ο.Υ. στην περιφέρεια της οποίας έγινε η καταβολή των ποσών νια τα οποία παρακρατήθηκε ο φόρος, ο οποίος αποδίδεται εφάπαξ με την υποβολή της οικείας δήλωσης.

Συνεπώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. για την απόδοση του φόρου, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. μπορεί να γίνει η απόδοση του φόρου, καθόσον ο κώδικας φορολογίας εισοδήματος επιτάσσει να αποδίδεται στη Δ.Ο.Υ. στην περιφέρεια της οποίας έγινε η καταβολή των ποσών, στοιχείο το οποίο αφενός γνωρίζει ο φορολογούμενος, αφετέρου ως θέμα πραγματικό (υπογραφή συμβάσεων κ.λπ.) υπόκειται στην ελεγκτική αρμοδιότητα του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ..

Τέλος, σας γνωρίζουμε οι Δ.Ο.Υ. για τις περιπτώσεις που ο νόμος ορίζει απόδοση του φόρου στην έδρα του υπόχρεου σε παρακράτηση φόρου, όταν για το φορολογούμενο καθίσταται αδύνατο να αποδώσει το φόρος στην έδρα του, εκδίδουν γραμμάτιο συμψηφισμού για τη Δ.Ο.Υ. της έδρας. Οι περιπτώσεις αυτές, κρίνονται κατά περίπτωση, από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στα πλαίσια του νόμου και της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων. Άλλωστε ο όρος απόδοση του φόρου, περιλαμβάνει και την απόδοση με διπλότυπο είσπραξης από τη Δ.Ο.Υ. της έδρας και την απόδοση με γραμμάτιο συμψηφισμού για τη Δ.Ο.Υ. της έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!