Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1016587//136/0015/24.3.2006 Υποχρεώσεις διαχειριστή κτιρίου.

1016587//136/0015/24.3.2006

ΘΕΜΑ: Υποχρεώσεις διαχειριστή κτιρίου.

Με την από 16/2/2006 αίτησή σας μας γνωρίζετε ότι κατ΄ εντολή των ενοίκων και ιδιοκτητών ενός κτιρίου επί της οδού …………στο Μαρούσι εκτελείτε τις πράξεις διαχείρισης των κοινοχρήστων αυτού άνευ αμοιβής για ορισμένο χρονικό διάστημα, τις οποίες στο μέλλον θα εκτελούν με το ίδιο καθεστώς (άνευ αμοιβής) οι υπόλοιποι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες του κτιρίου (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Ρωτάτε δε αν για τις πράξεις αυτές αποκτάτε την ιδιότητα του επιτηδευματία και αν ναι, τι στοιχεία θα πρέπει να λαμβάνετε στο όνομα της διαχείρισης και τι βιβλία του Κ.Β.Σ. θα τηρείτε.

Σχετικά με τα προαναφερόμενα σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με την Ε.11669/96/ΠΟΛ.306/29.10.1977 εγκύκλιό μας που εξακολουθεί να ισχύει, διευκρινίστηκε ότι το φυσικό πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα διαχειριστή πολυκατοικίας χωρίς αμοιβή και ενεργεί για λογαριασμό της άτυπης ένωσης των ιδιοκτητών ή ενοικιαστών δεν αποκτά την ιδιότητα του επιτηδευματία εξαιτίας αυτής της δραστηριότητας. Συνεπώς αφενός δεν υποχρεούται σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων του Κ.Β.Σ. και αφετέρου κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών από επιτηδευματία για την εκτέλεση των καθηκόντων του (καθαριότητα, συντήρηση, επισκευή των χώρων της πολυκατοικίας κ.λπ.) πρέπει να λαμβάνει απόδειξη λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, κατά περίπτωση, από τους επιτηδευματίες που αγοράζονται αγαθά ή υπηρεσίες και τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!