Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1095586/1805/Α0012 Προσδιορισμός μισθώματος ακινήτου σε περίπτωση υπεκμίσθωσής του.

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2008 Αριθ. πρωτ.: 1095586/1805/Α0012

ΘΕΜΑ: Προσδιορισμός μισθώματος ακινήτου σε περίπτωση υπεκμίσθωσής του.

1. Εισόδημα από ακίνητα είναι αυτό που προκύπτει κάθε οικον. έτος από την εκμίσθωση ακινήτου (παρ. 1 αρθρ. 20 ΚΦΕ), καθώς και αυτό που αποκτιέται από τον μισθωτή σε περίπτωση υπεκμίσθωσης του ίδιου ακινήτου (παρ. 1 άρθ. 21 ΚΦΕ).

2. Αν το μίσθωμα που δηλώνεται είναι δυσαναλόγως κατώτερο σε σχέση με τη μισθωτική αξία της οικοδομής, ο προσδιορισμός του γίνεται αφού αυτή συγκριθεί με άλλες οικοδομές που εκμισθώνονται κάτω από παρόμοιες συνθήκες, θεωρείται περίπτωση δυσαναλόγου μισθώματος, σε σχέση με τη μισθωτική αξία της οικοδομής όταν η μισθωτική της αξία είναι ανώτερη από το μίσθωμα που δηλώνεται σε ποσοστό 15% τουλάχιστον του μισθώματος.

3. Στην περίπτωσή σας που η ίδια οικοδομή εκμισθώθηκε και στη συνέχεια υπεκμισθώθηκε και σύμφωνα με τα ανωτέρω υπάρχει δυσαναλογία μεταξύ του μισθώματος και υπομισθώματος, το υπομίσθωμα αποτελεί το προσφορότερο μέτρο για την πιο πάνω σύγκριση του μισθώματος.

4. Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, η απόδειξη ή μη τυχόν εικονικότητας στη μίσθωση ή την υπομίσθωση κάποιου ακινήτου, καθώς και ο προσδιορισμός του μισθώματος και υπομισθώματος αυτού σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, είναι θέμα πραγματικό, που ανάγεται στην ελεγκτική εξουσία του αρμόδιου Προϊσταμένου ΔΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!