Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1011756/244/Α0012 Κατά την μεταφορά φορολογητέας ύλης η τελεσιδικία της εγγραφής στο όνομα του πραγματικού υπόχρεου, αποτελεί προϋπόθεση για τη διαγραφή του φόρου από το πρόσωπο που δεν έχει φορολογική υποχρέωση.

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2007 Αριθ. Πρωτ.: 1011756/244/Α0012

ΘΕΜΑ: Κατά την μεταφορά φορολογητέας ύλης η τελεσιδικία της εγγραφής στο όνομα του πραγματικού υπόχρεου, αποτελεί προϋπόθεση για τη διαγραφή του φόρου από το πρόσωπο που δεν έχει φορολογική υποχρέωση.

ΣΧΕΤ.: Το 1869/30.1.07 έγγραφό σας.

Απαντώντας στο πιο πάνω σχετικό, αναφορικά με το υπόψη θέμα, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

1. Με τις διατάξεις της παραγρ.2 του άρθρου 72 του ν.2238/1994 ορίζεται η δυνατότητα μεταφοράς φορολογητέας ύλης και στη περίπτωση που η φορολογητέα ύλη φορολογήθηκε στο όνομα προσώπου το οποίο σύμφωνα με το νόμο δεν έχει φορολογική υποχρέωση γι’ αυτή τη φορολογητέα ύλη. Στην περίπτωση αυτή, όταν ο προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. διαπιστώσει την πλάνη, προβαίνει σε νέα εγγραφή στο όνομα του πραγματικού υπόχρεου.

Η τελεσιδικία της νέας εγγραφής στο όνομα του πραγματικού υπόχρεου, αποτελεί λόγο τροποποίησης ή ακύρωσης ή κατά περίπτωση, αναθεώρησης της παλιάς εγγραφής, καθόσον αφορά τη φορολογητέα ύλη η οποία περιλήφθηκε στη νέα εγγραφή.

2. Συνεπώς, στην παρούσα υπόθεση, εφόσον από την Υπηρεσία σας διαπιστωθεί πλάνη, θα πρέπει οίκοθεν, με βάση την αίτηση του κυρίου «...» (χωρίς την υποβολή ανακλητικής δήλωσης από αυτόν), να προβείτε σε διαγραφή του φόρου που αναλογεί στο ποσό της προσόδου των 14.949,38 ευρώ που δηλώθηκε στη δήλωση του οικον. έτους 2003 μόνο μετά την, με οποιοδήποτε τρόπο, τελεσιδικία της αντίστοιχης εγγραφής του υπόψη εισοδήματος για το ίδιο οικον. έτος του «...» στην Δ.Ο.Υ. Πατρών. Για τη διενέργεια της διαγραφής αυτής θα λάβετε υπόψη σας και τις διατάξεις της παραγρ.3 του ίδιου άρθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!