Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1092870/2153π.ε./Α0012 Παρακράτηση Φ.Μ.Υ. σε αμοιβές που καταβάλλονται σε υπαλλήλους ελληνικής εταιρίας οι οποίοι διατίθενται με σύμβαση δανεισμού σε άλλες θυγατρικές της που έχουν έδρα σε διάφορες χώρες της αλλοδαπής.

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2007

Αριθ. Πρωτ.:1092870/2153π.ε./Α0012

ΘΕΜΑ: Παρακράτηση Φ.Μ.Υ. σε αμοιβές που καταβάλλονται σε υπαλλήλους ελληνικής εταιρίας οι οποίοι διατίθενται με σύμβαση δανεισμού σε άλλες θυγατρικές της που έχουν έδρα σε διάφορες χώρες της αλλοδαπής.

Σε απάντηση σχετικής αίτησής σας, αναφορικά με το θέμα, σας γνωρίζουμε ότι τα αναφερόμενα στην 1057467/1208/Α0012/27-1-2004 διαταγή μας, την οποία και επικαλείσθε στο έγγραφό σας, έχουν ανάλογη εφαρμογή στην περίπτωσή σας, με την επισήμανση ότι οι διατάξεις των συμβάσεων περί αποφυγής της διπλής φορολογίας, με όσες από τις χώρες που αναφέρετε έχουν συναφθεί, κατισχύουν της εσωτερικής νομοθεσίας. Επίσης, στην περίπτωση που εκ παραδρομής παρακρατήθηκε φόρος μισθωτών υπηρεσιών, ο φόρος αυτός επιστρέφεται, κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης συνοδευόμενης από τροποποιητική προσωρινή δήλωση της χρονικής περιόδου που αποδόθηκε, με την επιφύλαξη των σχετικών διατάξεων περί παραγραφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!