Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1078181/1532/Α0012 Τρόπος φορολόγησης προσωπικών εταιρειών Ελ. Επαγγελματιών.

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2007 Αριθ. Πρωτ.: 1078181/1532/Α0012

ΘΕΜΑ: Τρόπος φορολόγησης προσωπικών εταιρειών Ελ. Επαγγελματιών.

Απαντώντας στην αίτησή σας σχετικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Η υπηρεσία μας απαντά σε συγκεκριμένα αιτήματα φορολογουμένων ή διαβιβάζει τις αιτήσεις τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η εξέταση πραγματικών ζητημάτων για να δοθεί απάντηση.

2. Ανεξάρτητα με τα παραπάνω σας γνωρίζουμε ότι η ΠΟΛ. 321/8.12.70 διαταγή μας με την οποία γίνεται δεκτή από τον Υπουργό των Οικονομικών η απόφαση με αριθ. 2662/70 του ΣτΕ ισχύει έως σήμερα.

3. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρίας που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα, με μέλη αποκλειστικά ελεύθερους επαγγελματίες που κατονομάζονται ρητά στις διατάξεις του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε., αποκτάται από την εταιρία, εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα (Ζ' κατηγορίας) εκτός αν η εταιρία, διαθέτει πέραν του προσωπικού της γραμματειακής υποστήριξης και άλλο έμμισθο προσωπικό ή ανεξάρτητους συνεργάτες, ώστε να διαμορφώνεται εμφανώς η άσκηση εμπορικής επιχείρησης οπότε το εισόδημα που αποκτάται είναι Δ' κατηγορίας (ΠΟΛ. 1121/11.4.2002).

Τα θέματα αυτά ως πραγματικά ανάγονται στην ελεγκτική εξουσία του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., που αποφαίνεται σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!