Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1074250/1479/Α0012 Φορολογική μεταχείριση των αμοιβών που καταβάλλονται σε καθηγητές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. από ειδικούς λογαριασμούς επιστημονικής έρευνας.

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2007 Αρ. Πρωτ.: 1074250/1479/Α0012

ΘΕΜΑ: Φορολογική μεταχείριση των αμοιβών που καταβάλλονται σε καθηγητές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. από ειδικούς λογαριασμούς επιστημονικής έρευνας.

Σε απάντηση της από 20.7.07 αίτησής σας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 45 του Κ.Φ.Ε. (ν.2238/1994) εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες είναι το εισόδημα που προκύπτει κάθε ένα οικονομικό έτος από μισθούς, ημερομίσθια, επιχορηγήσεις, επιδόματα, συντάξεις και γενικά από κάθε παροχή που χορηγείται περιοδικά με οποιαδήποτε μορφή είτε σε χρήμα, είτε σε είδος ή άλλες αξίες για παρούσα ή προηγούμενη υπηρεσία ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία το οποίο αποκτάται από μισθωτούς γενικά και συνταξιούχους.

2. Εξάλλου με την 354/2003 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η οποία έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, έγινε δεκτό ότι οι αμοιβές που καταβάλλονται στους καθηγητές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Επιστημονικής Έρευνας των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου αποτελούν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

3. Κατόπιν των ανωτέρω, οι αμοιβές που σας καταβλήθηκαν από τον Ειδικό Λογαριασμό επιστημονικής έρευνας του Τ.Ε.Ι. «...» με βάση σύμβαση ανάθεσης έργου, αποτελούν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!