Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1101270/1989/Α0012 Φορολογική αντιμετώπιση της αποζημίωσης λόγω απόλυσης που καταβάλλεται σε αλλοδαπό εργαζόμενο που απασχολείται σε εταιρεία του ομίλου στην Ελλάδα δυνάμει σύμβασης δανεισμού προσωπικού.

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2007 Αριθ. Πρωτ.: 1101270/1989/Α0012

ΘΕΜΑ: Φορολογική αντιμετώπιση της αποζημίωσης λόγω απόλυσης που καταβάλλεται σε αλλοδαπό εργαζόμενο που απασχολείται σε εταιρεία του ομίλου στην Ελλάδα δυνάμει σύμβασης δανεισμού προσωπικού.

Σε συνέχεια του από 22 Οκτωβρίου 2007 εγγράφου σας, αναφορικά με το παραπάνω θέμα, και προκειμένου να διασαφηνιστεί για το αν η καταβαλλόμενη αποζημίωση που αναφέρετε στο ως άνω έγγραφό σας εντάσσεται στα πλαίσια της ελληνικής εργατικής νομοθεσίας (βάσει των διατάξεων α', β', γ' όπως αυτές αναφέρονται στην παρ.1 του άρθρου 14 του ν.2238/1994), παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στα εξής:

1) Πόσο χρόνο διαρκεί η απόσπαση («δανεισμός» σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιείται στο ανωτέρω έγγραφό σας) του αλλοδαπού μισθωτού από την αλλοδαπή στην ελληνική εταιρεία του ομίλου;

2) Στην περίπτωση που η ανωτέρω απόσπαση είναι διάρκειας μέχρι ενός (1) έτους, υπάρχει απαλλαγή του αλλοδαπού μισθωτού από τον ελληνικό ασφαλιστικό φορέα κατόπιν προσκομίσεως σχετικού πιστοποιητικού για ασφάλιση του εν λόγω εργαζομένου στον αντίστοιχο αλλοδαπό ασφαλιστικό φορέα;

3) Στην περίπτωση που η ίδια απόσπαση είναι διάρκειας πέραν του ενός (1) έτους, όπως μας γνωστοποιήσετε για το πού είναι ασφαλισμένος ο ανωτέρω αλλοδαπός μισθωτός (στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή) και σε περίπτωση που είναι ασφαλισμένος στην αλλοδαπή εάν υπάρχει σχετική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που να τον απαλλάσσει από την υποχρέωση ασφάλισής του στον αντίστοιχο ελληνικό ασφαλιστικό φορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!