Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1043802/851/Α0012 Φορολογική μεταχείριση σε περίπτωση διανομής διαμερισμάτων στα μέλη της από ομόρρυθμη οικοδομική εταιρία λόγω λύσης.

Αθήνα, 16 Μαΐου 2007

Αριθ. Πρωτ.: 1043802/851/Α0012

ΘΕΜΑ: Φορολογική μεταχείριση σε περίπτωση διανομής διαμερισμάτων στα μέλη της από ομόρρυθμη οικοδομική εταιρία λόγω λύσης.

Απαντώντας στην από 25.4.2007 αίτησή σας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του ν.2238/1994, η αντικειμενική ή η πραγματική αξία, κατά περίπτωση, των αυτοτελών οικοδομών, διαμερισμάτων, καταστημάτων, γραφείων, αποθηκών και λοιπών χώρων που περιέρχονται κατά το χρόνο της διάλυσης στα μέλη των υπόχρεων, που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 2, μεταξύ των οποίων και οι ομόρρυθμες εταιρίες θεωρείται ως ακαθάριστο έσοδο των υπόχρεων αυτών κατά το χρόνο της διάλυσής τους. Το καθαρό κέρδος που προκύπτει με βάση τα έσοδα αυτά φορολογείται στο όνομα των υπόχρεων που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 2, με το συντελεστή που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 10 κατά το έτος που διαλύεται η εταιρία, κοινωνία ή κοινοπραξία.

2. Κατά συνέπεια, η ομόρρυθμη οικοδομική εταιρία, που διανέμει στους ομόρρυθμους εταίρους τρία διαμερίσματα της κατά το χρόνο διάλυσής της, αποκτά από τη διανομή αυτή εισόδημα που φορολογείται στο όνομά της σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 34 και 10 του ν.2238/1994.

3. Η Διεύθυνση Φορολογίας Κεφαλαίου του Υπουργείου μας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν με φωτοαντίγραφο της αίτησης των ενδιαφερομένων, παρακαλείται μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, για τις δικές της ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!