Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1008639/151/Α0012 Φορολογική μεταχείριση επιχορήγησης για ανέγερση κτηρίου.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2007

Αρ. Πρωτ.: 1008639/151/Α0012

ΘΕΜΑ: Φορολογική μεταχείριση επιδότησης σε ατομική επιχείρηση με Β' κατηγορίας βιβλία για αγορά τουριστικού λεωφορείου.

Σε απάντηση της αίτησής σας, αναφορικά με το παραπάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Όπως έχει γίνει πάγια δεκτό από τη διοίκηση τα εισπραττόμενα ποσά των επιχορηγήσεων που αφορούν πάγια της επιχείρησης δε θεωρούνται προσθετικό στοιχείο των ακαθαρίστων εσόδων, δηλαδή δεν προσαυξάνουν τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης, αλλά αποτελούν μειωτικό στοιχείο του κόστους των πραγματοποιηθεισών νέων επενδύσεων. (Σχετ. η 1040321/10238/Β0012/ΠΟΛ. 1093/5.5.92 εγκύκλιος).

2. Επίσης, από τη διοίκηση έχει γίνει δεκτό ότι, προκειμένου για επιχείρηση που τηρεί βιβλία Γ' κατηγορίας και λαμβάνει επιχορήγηση για την απόκτηση παγίου με τη μέθοδο της χρηματοδοτικής μίσθωσης, το ποσό της επιχορήγησης επιμερίζεται στα έτη που διαρκεί η μίσθωση, προκειμένου να μειωθεί ισόποσα το ποσό της δαπάνης χρηματοδοτικής μίσθωσης που πραγματοποιείται κάθε χρήση. (Σχετ. το 1014970/260/Α0012/8.3.2007 έγγραφό μας).

3. Από την αίτησή σας καθώς και από συμπληρωματικά στοιχεία που μας θέσατε υπόψη προκύπτει ότι θα λάβετε επιδότηση για την απόκτηση ενός τουριστικού λεωφορείου με τη μέθοδο της χρηματοδοτικής μίσθωσης. Η χρηματοδοτική μίσθωση θα διαρκέσει οκτώ χρόνια. Η επιχείρηση σας τηρεί βιβλία Β' κατηγορίας του Κ.Β.Σ..

4. Ύστερα από τα παραπάνω σας γνωρίζουμε ότι η επιδότηση που θα λάβετε δεν προστίθεται στα ακαθάριστα έσοδά σας, αλλά αποτελεί μειωτικό στοιχείο των μισθωμάτων leasing που καταβάλετε για την απόκτηση του τουριστικού λεωφορείου. Η επιδότηση αυτή, κατ’ ανάλογη εφαρμογή των όσων έχουν γίνει δεκτά για τις επιχειρήσεις με βιβλία Γ' κατηγορίας, επιμερίζεται στα έτη που διαρκεί η μίσθωση προκειμένου να μειωθεί ισόποσα η δαπάνη χρηματοδοτικής μίσθωσης κάθε χρήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!