Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

Ε.Β.Ε.Θ.: Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης επιχειρηματιών και στελεχών μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΒΕΘ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 16-10-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης επιχειρηματιών και στελεχών μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΒΕΘ

Τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης έχουν οι επιχειρηματίες και τα στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του έργου «Διασυνοριακοί Κάθετοι Άξονες Επιχειρηματικότητας για την Υποστήριξη Νέων και Γυναικών – EGNATIA VAE», το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 - 2013.

Το EGNATIA VAE –στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχει και το ΕΒΕΘ- έχει στόχο την ενίσχυση της ισότητας των ευκαιριών στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων συμβουλευτικής και εξειδικευμένης κατάρτισης, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των ομάδων αυτών.

Στο εν λόγω πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης, διάρκειας 100 ωρών, μπορούν να ενταχθούν συνολικά 20 άτομα, 10 από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και 10 εκτός αυτού, με κάλυψη των εξόδων μετακινήσεως για τα άτομα εκτός Θεσσαλονίκης. Το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 4 ευρώ την ώρα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο χώρο κατάρτισης του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΘ (Πλ. Μοριχόβου 1, Λαδάδικα), για ένα σύνολο 25 ημερών, με τέσσερις ώρες κατάρτισης ανά ημέρα, που θα πραγματοποιηθούν σε απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα της κατάρτισης αφορά στα ακόλουθα θέματα επιχειρηματικότητας:

-Βελτίωση όρων οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας επιχειρήσεων (8 ώρες)

-Ανάπτυξη δεξιοτήτων πωλήσεων (12 ώρες)

-Ανάπτυξη στρατηγικής μείωσης λειτουργικού κόστους (12 ώρες)

-Διαχείριση κρίσεων και καταστάσεων υψηλού ρίσκου, διαπραγματεύσεις (12 ώρες)

-Ενίσχυση εξαγωγικής δραστηριότητας (16 ώρες)

-Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών / ψηφιακές επιχειρήσεις e-επιχειρείν & ανάπτυξη ανταγωνιστικότητας (καινοτομία, εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών, αειφορία) (12 ώρες)

-Marketing (8 ώρες)

-Συνεργασία επιχειρήσεων, συγχωνεύσεις, διακρατικές & διαπεριφερειακές επιχειρηματικές συνεργασίες, εξωτερικό εμπόριο) (4 ώρες)

-Εναλλακτικά πλαίσια χρηματοδότησης και επιχορήγησης (8 ώρες)

-Στρατηγική επιχειρήσεων (8 ώρες)

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ή στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η έδρα της επιχείρησης ή ο τόπος διαμονής τους να είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης, πρέπει να υποβάλουν –έως τις 31 Οκτωβρίου 2012- αίτηση συμμετοχής στο ΕΒΕΘ, στην ιστοσελίδα του οποίου (www.ebeth.gr) βρίσκονται αναρτημένα τα απαραίτητα έντυπα. Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες,  για την επιλογή των καταρτιζομένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορούν να επικοινωνούν, καθημερινώς, από 10:30 έως 14:30, με το «Τμήμα Συμβουλευτικής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας», το οποίο βρίσκεται στον 3ο όροφο του κτιρίου του ΕΒΕΘ επί της οδού Τσιμισκή 29 (Αρμόδιοι: Αθανασία Κεραμάρη 2310 370195, Δημήτρης Γκατζόφλιας 2310 370196, Αντώνης Μπούμπουλας 2310 370180, Γιώργος Εμμανουηλίδης 2310 370181).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!