Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Λευτέρης Αυγενάκης Η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστημών στόχος του Υπουργείου

Οι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών (Κτήμα Συγγρού) συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, στα κτήρια του Ινστιτούτου.

Η αναβάθμιση του ΙΓΕ «αποτελεί στόχο του υπουργείου, καθώς είναι σημαντικός χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης με εκπαιδευτική και γεωργική παράμετρο», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης προσθέτοντας πως «το Κτήμα Συγγρού, πνεύμονας πρασίνου, δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να έχουν επαφή με τη φύση και μάλιστα εντός του αστικού τοπίου».

Στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου, Διονύση Κυριακόπουλο, τα μέλη του ΔΣ και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης του ΙΓΕ δρ. Γεώργιο Μπαλωτή, τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και για τη φύλαξη του χώρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «ήδη προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση του υπουργού με τη διοίκηση του ΙΓΕ, για να δρομολογηθεί άμεσα η αντιμετώπιση των θεμάτων που συζητήθηκαν».

Τέλος, μίλησαν για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται για τον καθαρισμό, την προστασία και την αντιπυρική θωράκιση του κληροδοτήματος, ειδικά τη θερινή περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!