Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΒΕΘ Διοργάνωση του επιστημονικού συνεδρίου «Global Food Summit 2022»

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

25/01/22 09:25

Διοργάνωση του επιστημονικού συνεδρίου «Global Food Summit 2022»

Το επιστημονικό συνέδριο Global Food Summit 2022 με θέμα «Foodtropolis: Urban.Circular.Food Ambassadors of Bioeconomy» προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή από τις 7–8 Ιουνίου 2022, υπό την αιγίδα του βαυαρικού υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας με χρηματοδοτική υποστήριξη από την Haberland Stiftung (επισυνάπτεται σχέδιο προγράμματος και σχετικό ενημερωτικό υλικό).

Το εν λόγω συνέδριο διοργανώνει, ετησίως, ο ιδιωτικός φορέας Global Food Summit, ιδρυτής και επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Stephan Becker-Sonnenschein.

Το επιστημονικό συνέδριο Global Food Summit λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης και αποτελεί φόρουμ διαλόγου και δικτύωσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων της επιχειρηματικής, πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στόχος του είναι η ανίχνευση νέων τάσεων στον τομέα της βιο-οικονομίας και αγρο-τεχνολογίας και η ανάδειξη επίκαιρων και κρίσιμων θεμάτων, καθώς και των μελλοντικών εξελίξεων, σε διεθνές επίπεδο, στον τομέα της τεχνολογίας, παραγωγής, ασφάλειας και επάρκειας τροφίμων με αποδοτικότερη χρήση των παραγωγικών πόρων.

Στη φετινή διοργάνωση θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν νέες τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στους τομείς αγροδιατροφικών προϊόντων, βιομηχανίας τροφίμων, διατροφής και τροφικής αλυσίδας, κυκλικής οικονομίας καθώς και εναλλακτικών / βιώσιμων μεθόδων παραγωγής τροφίμων του μέλλοντος. Ειδικότερα, στα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου περιλαμβάνεται η παρασκευή εναλλακτικών προϊόντων κρέατος στο εργαστήριο, η αστική γεωργία, η υδροπονία, η εφαρμογή σύγχρονων γεωργικών τεχνικών και η κάθετη γεωργία.

Η διάρθρωση της εκδήλωσης, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κεντρική ομιλία του καθηγητή Δρ. Matin Qaim, μέλους της Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina (German National Academy of Sciences Leopoldina) και διευθυντή του Ερευνητικού Ιδρύματος «Center for Development Research» του Πανεπιστημίου Βόννης, και 5 πάνελ με θέμα συζήτησης:

Greece: The new golden fleece – Agricultural Bioeconomy and Marine Biomass in Greece
World Podium: Hope or Disappointment – Can Bioeconomy Deliver what it promises
Israel: The Biotech Start-Up Nation – Fermentation instead of Farming
Brazil: Biotech Crops – From Basic to the Top
Netherlands: In the EU Driver’s Seat
Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο ΟΕΥ στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο, Μöhlstr. 22, D - 81675 München - Τηλ : 0049 89 9988 6713 - Φαξ:0049 89 99886721 E-mail : ecocom-munich@mfa.gr
Επισυνάπτονται σχετικά αρχεία.
Επισυναπτόμενα Αρχεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!