Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Επιμελητήριο Κυκλάδων Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς στην επιχειρηματικότητα

Το portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων "e-kyklades.gr", έχει αναδειχθεί και φέτος ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αφού έχει ήδη δεχθεί, στο πρώτο εξάμηνο του 2021, κατά τη διάρκεια του lockdown, περισσότερες από 400.000 επισκέψεις από 170 χώρες σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 42% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του επιμελητηρίου για το πρώτο εξάμηνο του 2021, μόνο τον Ιούνιο, η ημερήσια επισκεψιμότητα κινείται σταθερά πάνω από τις 7.500.

Ακόμη, τα εισερχόμενα και εξερχόμενα e-mail έφτασαν τα 4,2 εκατομμύρια με τα 569.328 από αυτά να είναι προς εξωτερικούς παραλήπτες, ανεβάζοντας την κίνηση του διαδικτύου στα 28.000 gigabyte, ενώ η καταγραφή των εισερχόμενων κλήσεων που δέχτηκαν τα τηλεφωνικά μας κέντρα έφτασε τις 66.328.

Οι διοικητικές πράξεις που εξυπηρετήθηκαν το διάστημα αυτό ήταν 6.600 πιστοποιητικά και αντίγραφα ΓΕΜΗ, 2000 μεταβολές ΓΕΜΗ, 839 εγγραφές νέων επιχειρήσεων.

Τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες ασφάλειας που επέβαλαν οι νέες συνθήκες, το Επιμελητήριο Κυκλάδων πραγματοποίησε περισσότερες από 173 εκδηλώσεις ψηφιακά (εκπαιδευτικά σεμινάρια, ημερίδες, τηλεδιασκέψεις) διάρκειας 22.200 λεπτών και με 14.700 συμμετέχοντες. Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων και παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης 1.000 σημείων από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις τα σημεία ταυτόχρονης σύνδεσης ξεπερνούσαν τα 1.000, με αποτέλεσμα το διαδίκτυο που καταλαμβάναμε όλοι οι συνδεδεμένοι τη δεδομένη χρονική στιγμή να ξεπερνά το 2% της πανελλαδικής κίνησης διαδικτύου διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα της σύνδεσης σε ποσοστό 98,27%!

Στο ιδιαίτερα νευραλγικό κομμάτι της εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρει το Επιμελητήριο Κυκλάδων στα μέλη του, 37 προγράμματα συνολικής διάρκειας 308 ωρών πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 130 ημερών παρέχοντας σε 7000 συμμετέχοντες τόσο την απαραίτητη ενημέρωση για τα νέα πρωτόκολλα και τους κανόνες επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων, όσο και την υποχρεωτική εκπαίδευση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και Τεχνικών Ασφαλείας. Τα παραπάνω στατιστικά αφορούν και τη γενικότερη εκπαίδευση πάνω στις νέες μεθόδους και τα σύγχρονα εργαλεία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των επιχειρήσεών τους σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και εγκεκριμένους φορείς καθώς και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με τέσσερα θεματικά σεμινάρια σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ανταπόκριση από επιχειρηματίες, εργαζόμενους, αγρότες και από τη φοιτητική κοινότητα πανελλαδικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!