Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

ΕΦΚΑ 233329/2020 Τροποποίηση της υπ΄αρ. 14171/2020 απόφασης του Διοικητή του ΕΦΚΑ (Β΄ 202).

Αριθμ. 233329

ΦΕΚ Β 4376 - 05.10.2020

Τροποποίηση της υπ΄αρ. 14171/2020 απόφασης του Διοικητή του ΕΦΚΑ (Β΄ 202).

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α. Της παρ. 1 του άρθρου 51 και των άρθρων 57 και 59 του ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 85), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

β.Του π.δ. 8/2019 «Οργανισμός Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης: e-Ε.Φ.Κ.Α.» (Α΄ 8), όπως τροποποιήθηκεκαιισχύεικαιιδίωςτουάρθρου87αυτού.

γ. Του ν. 4670/2020 «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και άλλες διατάξεις» (Α΄ 43).

δ.Του π.δ. 266/1989 «Οργανισμός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ)» (Α΄ 127), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ε.Του Κανονισμού Διάρθρωσης, Σύνθεσης, και Αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών του ΟΓΑ που εγκρίθηκε με την υπό στοιχεία Ε4/Φ34/οικ.4279/1971 (Β΄ 678) υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις υπουργικές αποφάσεις 34/3126/1972 (Β΄ 499), ΓΦ/34/146/1974 (Β΄ 6), 34/2471/1975 (Β΄ 758) και Φ.Ο ΓΑ/οικ.1097/2002 (Β΄ 1476), τα π.δ. 232/1983 (Α΄ 1992), 199/1996(Α΄159)και225/1998(Α΄175)καιταάρθρα1και 2 του ν. 1745/1987 (Α΄ 234), παρ. 2 άρθρο 18 του ν. 1892/ 1990 (Α΄ 101).

2. Την υπ’αρ. 14171/2020 (Β΄ 202) απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, όπως τροποποιήθηκε από τις υπ’αρ. 62624 (Β΄ 1439) και 184071 (Β΄ 3739) αποφάσεις.

3. Την υπ’ αρ. 312/συν. 27η/03-09-2020 (ΑΔΑ: 6ΖΩΟ46ΜΑΠΣ-Σ51) απόφαση του Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ.

4.Την ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία του Φορέα, ενόψει της υλοποίησης του οργανογράμματος του e-ΕΦΚΑ (π.δ. 8/2019) στην περιοχή αρμοδιότητας της Περιφερειακής Υπηρεσίας Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) Κεντρικής Μακεδονίας.

5.Το γεγονός, ότι από την έκδοση της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη στον προϋπολογισμό του e-ΕΦΚΑ, αποφασίζουμε:

Την τροποποίηση της υπ’αρ. 14171/2020 (Β΄ 202) απόφασης του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, όπως τροποποιήθηκε από τις υπ’αρ. 62624 (Β΄ 1439) και 184071 (Β΄ 3739) αποφάσεις, ως ακολούθως:

α. Αντικατάσταση της παραγράφου 1 ως ακολούθως: «1. Στο Τμήμα Δ’ Απονομής Συντάξεων Αγροτών της Διεύθυνσης Γ΄ Απονομής Συντάξεων μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες του ΠεριφερειακούΤμήματος Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Σερρών και στοΤμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Γ΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας»

β. Διαγραφή της υποπερίπτωσης 1.2

γ. Διαγραφή του εδαφίου «και αναπηρίας» από την υποπερίπτωση 1.5

δ. Αντικατάσταση της παραγράφου 1Α ως ακολούθως: «ΣτοΤμήμα Παροχών Συντάξεων τουΤοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Σερρών και στοΤμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Ημαθίας για την περιοχή συνταξιοδοτικής αρμοδιότητάς τους, στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Β΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας για την περιοχή ασφαλιστικής αρμοδιότητας του καθώς και αυτής του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας και στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Γ΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας για την περιοχή ασφαλιστικής αρμοδιότητας του μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες του Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ:»

Κατόπιν των ανωτέρω τροποποιήσεων το Β΄ μέρος της υπ’ αρ. 14171/2020 απόφασης διαμορφώνεται ως ακολούθως:

«1. Στο Τμήμα Δ’ Απονομής Συντάξεων Αγροτών της Διεύθυνσης Γ΄ Απονομής Συντάξεων μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες του ΠεριφερειακούΤμήματος Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Σερρών και στοΤμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Γ΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας:

1.1. Η παραλαβή των αιτήσεων για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος για τη συγκέντρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών και η έκδοση των αποφάσεων περί συνταξιοδοτήσεως ή μη των αιτούντων.

1.2. Η μέριμνα για την εγγραφή των νέων συνταξιούχων στο οικείο Μητρώο.

1.3. Η παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους για την πορεία των υποθέσεων τους και για κάθε θέμα που έχει σχέση με τη συνταξιοδότηση.

1.4. Η τήρηση των αρχείων συνταξιοδοτικών αποφάσεων γήρατος.

1.5. Η χορήγηση βεβαιώσεων για την ασφαλιστική κατάσταση των συνταξιούχων. 1A. Στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Σερρών και στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Ημαθίας για την περιοχή συνταξιοδοτικής αρμοδιότητας τους, στοΤμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Β΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας για την περιοχή ασφαλιστικής αρμοδιότητας του καθώς και αυτής του Α΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας και στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Γ΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας για την περιοχή ασφαλιστικής αρμοδιότητας του μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες του ΠεριφερειακούΤμήματος Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ: 1Α.1. Η παραλαβή των αιτήσεων για τη χορήγηση σύνταξης θανάτου, για τη συγκέντρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών και η έκδοση των αποφάσεων περί συνταξιοδοτήσεως ή μη των αιτούντων.

2. ΣτοΤμήμα Διοικητικών Μέσων Θεραπείας της Υποδιεύθυνσης Παροχών Συντάξεων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Θεσσαλονίκης μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

2.1. Η αποστολή στα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία των ασκούμενων ενστάσεων κατ' αποφάσεων πρωτοβαθμίων οργάνων με τους οικείους φακέλους, η παρακολούθηση των υποθέσεων αυτών και η εισήγηση για άσκηση εφέσεων κατά των αποφάσεων των πρωτοδικείων.

3. ΣτοΤμήμα Πληρωμών Συντάξεων της Υποδιεύθυνσης Παροχών Συντάξεων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Θεσσαλονίκης μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας για τους συνταξιούχους του τ. ΟΓΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

3.1. Η διενέργεια της αναστολής ή της διακοπής της συνταξιοδοτήσεως, η διενέργεια των πάσης φύσεως μεταβολών του ποσού των συντάξεων και η μέριμνα για τη σχετική ενημέρωση του Μητρώου των συνταξιούχων.

3.2. Η καταβολή στους κληρονόμους των αποθανόντων συνταξιούχων των οφειλομένων σε αυτούς συντάξεων.

4. Στα Α΄, Β΄ και Δ'Τμήματα Εσόδων Κοινών Επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Εσόδων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Θεσσαλονίκης, στα Τμήματα Εσόδων του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Ημαθίας (Βέροια) και του Β΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κιλκίς (Κιλκίς) για τις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες εδρεύουν, στα Τμήματα ΕσόδωνΜητρώου του Α΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Χαλκιδικής (Πολύγυρος), του Β΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Χαλκιδικής (Νέα Μουδανιά), στα Τμήματα Εσόδων Κοινών Επιχειρήσεων του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πιερίας (Κατερίνη), του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Σερρών και στο Τμήμα Εσόδων του Γ΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας (Γιαννιτσά) για τις περιοχές αρμοδιότητάς τους και στο Τμήμα Εσόδων του Β΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας (Έδεσσα) για την περιοχή αρμοδιότητας του καθώς και της αρμοδιότητας του Α΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας (Αριδαία), μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ:

4.1 Από το Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας:

4.1.1 Θεμάτων υπαγωγής ή μη στην ασφάλιση.

4.1.2 Χορήγησης βεβαιώσεων για την ασφαλιστική κατάσταση, χρόνο ασφάλισης και ασφαλιστικής ενημερότητας.

4.2 Από την Α΄ Διεύθυνση Κύριας Ασφάλισης Αγροτών:

4.2.1 Η έκδοση απόφασης επιστροφής εισφορών που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως.

5. Στο Τμήμα Απογραφής, Ασφαλιστικής Ικανότητας και Αρχείου της Υποδιεύθυνσης Μητρώου του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Θεσσαλονίκης, στα Γραφεία Μητρώου των Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Ημαθίας (Βέροια) και Β΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κιλκίς για τις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες εδρεύουν, στο Τμήμα Μητρώου τουΤοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Σερρών, στα Τμήματα Εσόδων Μητρώου του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Χαλκιδικής (Πολύγυρος) και του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Χαλκιδικής (Νέα Μουδανιά) και στα Γραφεία Μητρώου του Γ΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας (Γιαννιτσά) και του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πιερίας (Κατερί ν.) για την περιοχή αρμοδιότητας τους και του Β΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας (Έδεσσα) για την περιοχή αρμοδιότητας του καθώς και της αρμοδιότητας του Α΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας (Αριδαία) μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

5.1. από το Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ:

5.1.1. Η επεξεργασία των στοιχείων των μεταβολών που έχουν επέλθει στην προσωπική ή ασφαλιστική κατάσταση των ασφαλισμένων.

5.1.2. Η τήρηση και η ενημέρωση του Μητρώου Ασφαλισμένων.

5.2. από τη Β΄ Διεύθυνση Υγείας Αγροτών για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ:

5.2.1 Μέριμνα για τη χορήγηση/ παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας.

6. Στο Τμήμα Παροχών Ασθενείας σε Χρήμα της Υποδιεύθυνσης Παροχών Ασθενείας του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Θεσσαλονίκης, στα Τμήματα Παροχών ΣυντάξεωνΑσθενείας τωνΤοπικών Υποκαταστημάτων Μισθωτών Α΄ Ημαθίας (Βέροιας) και Β΄ Κιλκίς (Κιλκίς) για τις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες εδρεύουν, στο Τμήμα Παροχών Ασθενείας του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Σερρών, σταΤμήματα Παροχών Συντάξεων-Ασθενείας τουΤοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πιερίας (Κατερίνης) και του Γ΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας (Γιαννιτσών) και στα Γραφεία Παροχών Συντάξεων Ασθενείας των Α΄ (Πολύγυρος) και Β΄ (Νέα Μουδανιά)Τοπικών Υποκαταστημάτων Μισθωτών Χαλκιδικής για τις περιοχές αρμοδιότητας τους και στοΤμήμα Παροχών Συντάξεων-Ασθενείας του Β΄Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας (Έδεσσας) για την περιοχή αρμοδιότητας του, καθώς και αυτής του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας (Αριδαία) μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το ΠεριφερειακόΤμήμα Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του τ. ΟΓΑ:

6.1. Η καταβολή των εξόδων κηδείας ασφαλισμένων και συνταξιούχων στους κατά νόμο δικαιούμενους.

6.2. Η χορήγηση επιδόματος μητρότητας για τις ασφαλισμένες του τ. ΟΓΑ.

7. Στο Τμήμα Διοικητικών Μέσων Θεραπείας Εσόδων της Υποδιεύθυνσης Εσόδων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Θεσσαλονίκης μεταφέρεται από το ΠεριφερειακόΤμήμα Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας η αρμοδιότητα σύνταξης εισηγήσεων προς το αρμόδιο όργανο επί αιτήσεων αντιρρήσεων για θέματα υπαγωγής στην ασφάλιση».

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Διοικητής ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!