Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Απόφαση Αριθμ. πρωτ. 36/2010 Απόφαση του Συμβουλίου, της 29ης Απριλίου 2008, για την υπογραφή και τη σύναψη της ενδιάμεσης συμφωνίας για το εμπόριο και τα εμπορικά θέματα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, αφενός, και της Δημοκρατίας της Σερβίας, αφετέρου.

Απόφαση ΑΡ πρωτοκόλλου 36/2010

Απόφαση του Συμβουλίου, της 29ης Απριλίου 2008, για την υπογραφή και τη σύναψη της ενδιάμεσης συμφωνίας για το εμπόριο και τα εμπορικά θέματα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, αφενός, και της Δημοκρατίας της Σερβίας, αφετέρου.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, εφεξής «η Κοινότητα», αφενός, και Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, εφεξής «η Σερβία», αφετέρου, εφεξής «τα μέρη», ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

1) Η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των κρατών μελών τους, αφενός, και της Σερβίας, αφετέρου (εφεξής «η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης» ή «ΣΣΣ»), υπεγράφη στο Λουξεμβούργο, στις 29 Απριλίου 2008

2) Η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης αποβλέπει στην καθιέρωση στενών και μόνιμων σχέσεων, βασιζόμενων στην αμοιβαιότητα και το αμοιβαίο συμφέρον, η οποία θα πρέπει να επιτρέψει στη Σερβία να ενισχύσει και να επεκτείνει περαιτέρω τις σχέσεις που έχει ήδη συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

3) Είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί η ανάπτυξη εμπορικών δεσμών με την ενίσχυση και τη διεύρυνση των σχέσεων που έχουν συναφθεί κατά το παρελθόν.

4) Για τον σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο να εφαρμοσθούν, το ταχύτερο δυνατό, με ενδιάμεση συμφωνία (εφεξής «η συμφωνία»), οι διατάξεις της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης για το εμπόριο και τα εμπορικά θέματα.

5) Ορισμένες από τις διατάξεις που περιέχονται στο πρωτόκολλο 4 της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης για τις χερσαίες μεταφορές, που συνδέονται με τις οδικές μεταφορές υπό καθεστώς διαμετακόμισης, έχουν άμεση σχέση με την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων και, θα πρέπει, κατά συνέπεια, να ενσωματωθούν στην παρούσα συμφωνία.

6) Λόγω της απουσίας προηγούμενων συμβατικών διαρθρώσεων, η παρούσα συμφωνία ιδρύει ενδιάμεση επιτροπή για την εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας,

7) Δεδομένου ότι το εμπόριο των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων διέπεται από τη συμφωνία της 31ης Μαρτίου 2005 μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της Δημοκρατίας της Σερβίας, αναγνωρίζεται ότι η εν λογω συμφωνία θα λήξει μόλις αρχίσει να ισχύει η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης·

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να συνάψουν την παρούσα συμφωνία και, για τον σκοπό αυτό, όρισαν ως πληρεξουσίους :

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Dr Dimitrij RUPEL,

Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας,

Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Olli REHN,

Μέλος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (εφεξής «Ευρωπαϊκή Επιτροπή»), υπεύθυνος για τη διεύρυνση

ΣΕΡΒΙΑ

Božidar ĐELIĆ, Αντιπρόεδροτης Κυβερνήσεως της Δημοκρατίας της Σερβίας

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, μετά την ανταλλαγή των πληρεξουσίων εγγράφων τους που βρέθηκαν εντάξει,

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΣΤΑΕΞΗΣ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!