Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1224/14-8-2000 Αφαίρεση από το συνολικό εισόδημα του φορολογούμενου των εξόδων κηδείας ως οικογενειακών δαπανών

ΥΠΟΙΚ 1072611/1473/Α0012/ΠΟΛ.1224/14.8.2000

Αφαίρεση από το συνολικό εισόδημα του φορολογούμενου των εξόδων κηδείας ως οικογενειακών δαπανών

Με αφορμή ερωτήματα που μας έχουν υποβληθεί σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Οπως ορίζεται από τις διατάξεις της περ. στ` της παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.2238/1994, εκτός από τις δαπάνες που ορίζονται στις προηγούμενες περιπτώσεις της ίδιας παραγράφου (π.χ. δαπάνη ενοικίου, ασφαλίστρων, ασφαλίσεων ζωής, ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης κ.λπ.), από το συνολικό εισόδημα του φορολογούμενου αφαιρείται ποσοστό 30% του συνολικού ετήσιου ποσού των οικογενειακών δαπανών στις οποίες υποβάλλεται ο φορολογούμενος, η σύζυγός του και τα τέκνα τους που συνοικούν μ` αυτούς και τους βαρύνουν, για αγορά αγαθών και υπηρεσίες γενικώς, με εξαίρεση ορισμένες δαπάνες που ορίζονται ρητά στις διατάξεις αυτές, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα κηδείας.

2. Από τις πιο πάνω διατάξεις προκύπτει ότι για να αφαιρεθούν οι οικογενειακές δαπάνες πρέπει να αφορούν τον ίδιο το φορολογούμενο, τη σύζυγό του και τα τέκνα του που συνοικούν μ` αυτόν και τον βαρύνουν.

3. Κατόπιν των ανωτέρω, στην έννοια των οικογενειακών δαπανών περιλαμβάνονται τα έξοδα κηδείας, αλλά μόνο όταν αφορούν τα πρόσωπα που προαναφέραμε ειδικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!