Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1148/22-5-1998 Τρόπος και χρόνος αποστολής των εντύπων E9 τροποποιητικών-συμπληρωματικών δηλώσεων του έτους 1997

YΠOIK 1062059/1005/A0012/ΠOΛ. 1148/22.5.1998 Τρόπος και χρόνος αποστολής των εντύπων E9 τροποποιητικών-συμπληρωματικών δηλώσεων του έτους 1997

Με την παρούσα σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο αποστολής των εντύπων E9 τροποποιητικών - συμπληρωματικών δηλώσεων του έτους 1997 προς επεξεργασία στο KEΠYO.

1. Τα αποσυσχετισθέντα έντυπα E9 των τροποποιητικών - συμπληρωματικών δηλώσεων του έτους 1997 θα πρέπει να διαχωριστούν στις ακόλουθες ομάδες:

OMAΔA A: Εντυπα E9 με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου

OMAΔA B: Εντυπα E9 χωρίς Αριθμό Φορολογικού Μητρώου

2. Τα έντυπα κάθε ομάδας θα αποσταλούν σε δέματα των 100 εντύπων με αρίθμηση από 1 έως 100 με μηχάνημα αρίθμησης και το καθένα από αυτά θα φέρει έναν αριθμό. Δίπλα από τον αριθμό αυτό να αναγράφετε το πλήθος των εντύπων που απαιτήθηκε για την καταχώρηση των ακινήτων του φορολογουμένου. Π.χ. εάν κάποιος φορολογούμενος έχει υποβάλει ένα έντυπο E9, το οποίο κατά την ομαδοποίηση και αρίθμηση έλαβε τον αριθμό 72, τότε θα αναγράψετε 72/1.

Σε περίπτωση, όμως που κάποιος φορολογούμενος έχει υποβάλει περισσότερα από ένα έντυπα E9 (γιατί είχε τόσα ακίνητα, για την καταχώρηση των οποίων απαιτείτο η συμπλήρωση δευτέρου και πλέον εντύπων E9), τότε όλα τα έντυπα θα φέρουν τον AΦM του φορολογούμενου και τον ίδιο αριθμό αρίθμησης και μόνο στο πρώτο έντυπο θα αναγράφετε το πλήθος των εντύπων που έχει συμπληρώσει ο φορολογούμενος. π.χ. κατά την υποβολή της δήλωσής του ο A χρειάστηκε τη συμπλήρωση (3) τριών εντύπων E9 προκειμένου να καταχωρίσει όλα του τα ακίνητα. κατά την ομαδοποίηση των δηλώσεων E9 και την αρίθμησή τους ανά 100, το συγκεκριμένο έντυπο έλαβε τον αριθμό 85. O αριθμός 85 θα αναγραφεί σε όλα τα έντυπα και ο αριθμός 3 μόνο στο πρώτο από τα τρία.

κάθε δέμα εξωτερικά θα αναγράφει:

α) Τον κωδικό της ΔOY και

β) Τον ακριβή αριθμό εντύπων E9, καθώς και την ομάδα A ή B.

3. κάθε αποστολή δεμάτων των εντύπων E9 θα συνοδεύεται με διαβιβαστικό σημείωμα, στο οποίο θα αναγράφεται η ποσότητα των εντύπων E9 ανά ομάδα (A ή B).

4. Τα δέματα θα τοποθετούνται σε σάκους διακίνησης με εμφανή εξωτερική ένδειξη, ότι περιέχουν μόνο έντυπα E9 τροποποιητικών - συμπληρωματικών δηλώσεων του έτους 1997.

5. H αποστολή των παραπάνω εντύπων προς το KE.Π.Y.O. θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 30.6.1998.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!