Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1119/10-4-1998 Συγκρότηση επιτροπής αμφισβήτησης του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος του άρθρου 33 του ν. 2238-1994 και καθορισμός προϋποθέσεων για τη μείωση του ελάχιστου αυτού ποσού

A.Y.O. 1035969/592/A0012/ΠOΛ. 1119/10.4.1998 Συγκρότηση επιτροπής αμφισβήτησης του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος του άρθρου 33 του ν. 2238/1994 και καθορισμός προϋποθέσεων για τη μείωση του ελάχιστου αυτού ποσού

AΠOΦAΣH O YΠOYPΓOΣ OIKONOMIKΩN

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παραγράφου 23 του άρθρου 33 του ν. 2238/1994 (ΦEK 151A`), όπως συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 5 του ν. 2579/1998 (ΦEK 31 A`).

2. Την 1107147/1239/0006A`/4.10.1996 (ΦEK 922B`) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Oικονομικών, με την οποία μεταβιβάζονται αρμοδιότητες Υπουργού στους Υφυπουργούς Oικονομικών.

3. Το 3907/13.3.1998 έγγραφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

4. Οτι με τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

1. Συγκροτούμε επιτροπή για την εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται από τους υπόχρεους φορολογούμενους του Νομού Αττικής (εκτός αυτών που παρέχουν υπηρεσίες), που η επαγγελματική τους εγκατάσταση είναι επί οδών στις οποίες εκτελούνται έργα κατασκευής του METPO και έργα κατασκευής ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή της Λεωφόρου κηφισού με την οδό Δυρραχίου και για περιορισμένο μήκος των κάθετων οδών, η οποία αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

α) Τον Μηλιώνη κωνσταντίνο Oικ. Επιθεωρητή ΠE/A προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών ως πρόεδρο, με αναπληρωτή του τον Μπάτση Απόστολο Oικ. Επιθεωρητή ΠE/A προϊστάμενο του B` τμήματος της ίδιας Διεύθυνσης.

β) Τον αρμόδιο Επιθεωρητή της οικείας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας ως μέλος ή το νόμιμο αναπληρωτή του.

γ) Τον Αθηνιώτη Στέλιο πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως εκπρόσωπό του ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Παντικίδη Βασίλειο αναπληρωτή πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

δ) Τον προϊστάμενο της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας ως εισηγητή χωρίς δικαίωμα ψήφου ή το νόμιμο αναπληρωτή του.

ε) Χρέη γραμματέα της επιτροπής εκτελεί υπάλληλος ΠE της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας που ορίζεται από τον προϊστάμενο αυτής.

H επιτροπή θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας του Δημοσίου στο κατάστημα της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών.

1. Αντικαθιστούμε:

α) Τον Κων/νο Μηλιώνη (ύστερα από την συνταξιοδότηση του), από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής καθώς και τον αναπληρωτή αυτού Απόστολο Μπάτση (λόγω της μετάθεσης του από την Δ/νση Επιθεώρησης Υπηρεσιών, σε άλλη υπηρεσία), υπό στοιχείο α΄ της παρ. 1 της παραπάνω απόφασης και

β) Το Στέλιο Αθηνιωτάκη (εκπρόσωπο του ΕΒΕΑ), από μέλος της Επιτροπής υπό στοιχείο γ΄ της παρ. 1 της ιδίας ως άνω απόφασης.

2. Ορίζουμε στη θέση των παραπάνω μελών τους εξής:

"α. Το Λουκά Μαγκλάρα, Οικονομικό Επιθεωρητή, που υπηρετεί ως Προϊστάμενος της Δ/νσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Αγαθοκλή Βλάχο, Οικονομικό Επιθεωρητή, που υπηρετεί ως Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικής Επιθεώρησης Αθηνών".

"γ. Τον ’γγελο Καφούνη, (μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ) εκπρόσωπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Παντικίδη, (μέλος του ίδιου Δ.Σ.) εκπρόσωπο επίσης του ιδίου Επιμελητηρίου".

2. Για να γίνει δεκτή η αμφισβήτηση του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος στο σύνολό του ή για τμήμα αυτού θα πρέπει να συντρέχουν, οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Σε βάρος των επιχειρήσεων να μην έχει διαπιστωθεί παράβαση του κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά τη κρινόμενη διαχειριστική χρήση που να θίγει το κύρος των βιβλίων, κατά την ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του π.δ. 186/1992.

β) H περιοχή να έχει καταστεί δυσπρόσιτη τουλάχιστον για δύο (2) μήνες μέσα στην κρινόμενη διαχειριστική περίοδο.

γ) Προκειμένου για υπόχρεους σε τήρηση βιβλίων A` κατηγορίας του κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, το ύψος των αγορών εμπορεύσιμων αγαθών της κρινόμενης διαχειριστικής περιόδου να υπολείπεται του μέσου όρου των αντίστοιχων αγορών των δύο προηγούμενων διαχειριστικών περιόδων κατά ποσοστό τουλάχιστον είκοσι τοις εκατό (20%).

δ) Προκειμένου για υπόχρεους σε τήρηση βιβλίων B` κατηγορίας του κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, το ύψος των ακαθάριστων εσόδων της κρινόμενης διαχειριστικής περιόδου ή του τμήματος αυτής στην περίπτωση που η εκτέλεση των υπόψη έργων διήρκησε για χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους, να υπολείπονται του μέσου όρου των ακαθάριστων εσόδων των δύο προηγούμενων διαχειριστικών περιόδων ή του αντίστοιχου τμήματος αυτών κατά ποσοστό τουλάχιστον είκοσι τοις εκατό (20%).

ε) Για τη διαπίστωση των οδών και του ύψους αυτών εντός του οποίου εκτελούνται ή εκτελέστηκαν τα υπόψη έργα, καθώς και του μήκους των κάθετων οδών, η επιτροπή καθορίζει κάθε αναγκαίο, κατά την κρίση της σε κάθε περίπτωση, δικαιολογητικό.

3. Τα παραπάνω εφαρμόζονται ανάλογα και για την αμφισβήτηση του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος που προσδιορίζεται για τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζονται ως υποκαταστήματα επιχειρήσεων και βρίσκονται στις περιοχές αυτές.

4. H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!