Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1082/13-3-1998 Σύνταξη διαγραμμάτων των καταπατημένων δημοσίων κτημάτων και λήψη μέτρων προστασίας

ΥΠΟΙΚ 1034541/1904/ΠΟΛ.1082/13.3.1998 Σύνταξη διαγραμμάτων των καταπατημένων δημοσίων κτημάτων και λήψη μέτρων προστασίας.

1. Κατά τις επισκέψεις μας σε μερικές από τις κτηματικές υπηρεσίες, διαπιστώσαμε ότι για πολλά καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου, καίτοι είναι κατεγεγραμμένα, και για κοινόχρηστους χώρους, δεν έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα λαθορισμού αποζημιώσεως αυθαίρετης χρήσης σε βάρος των αυθαιρέτων κατόχων, με αποτέλεσμα να βλάπτονται τα συμφέροντα του Δημοσίου (απώλεια εσόδων).

Ηδη, όλες οι κτηματικές υπηρεσίες, πλην ελαχίστων, έχουν στελεχωθεί με μηχ/κούς (τοπογράφους) για τεχνική υποστήριξη όπου απαιτείται.

2. Υστερα από αυτά και προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, παρακαλούμε όπως οι προϊστάμενοι των κτηματικών υπηρεσιών δώσουν σχετική εντολή στους μηχανικούς που υπηρετούν στην υπηρεσία τους, ανεξαρτήτου θέσεως και αντικειμένου που κατέχουν, προκειμένου να προβαίνουν στη σύνταξη διαγραμμάτων για όλα τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου, καθώς και για τους κοινόχρηστους χώρους (αιγιαλού - παραλίας) αρμοδιότητάς τους, αναγράφοντας στο υπόμνημα του διαγράμματος το ονοματεπώνυμο του αυθαιρέτου κατόχου, καθώς και τα μέτρα που κατέχει, ώστε στη συνέχεια το τμήμα δημοσίων κτημάτων ή το τμήμα αιγιαλού - παραλίας, εφόσον πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους, να επιλαμβάνονται για τη λήψη μέτρων προστασίας (κατασταλτικών) και ειδικότερα για την έκδοση ΠΚΑΑΧ.

Ευνόητο είναι ότι για τα ακίνητα που έχουν μισθωθεί από την ΚΕΔ δεν θα συντάσσεται σχετικό διάγραμμα.

Επίσης, στο τέλος κάθε μήνα θα μας αναφέρετε (FAX 5227106 Γραφείο κ. γεν. Διευθυντή) πόσα διαγράμματα έχετε συντάξει, πόσα ΠΚΑΑΧ έχετε εκδώσει και τι ποσά βεβαιώσατε.

3. Η Γενική Διεύθυνση Οικ.κής Επιθεώρησης, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, προκαλείται να δώσει εντολή στους οικ/κούς επιθεωρητές, που έχουν την εποπτεία των κτηματικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την 1129865/835/ΔΠΕ-Α`/15.12.1997, απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, να ελέγχουν μετά τη σύνταξη των σχετικών διαγραμμάτων, την έκδοση των ΠΚΑΑΧ τη βεβαίωση της αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης των δημοσίων κτημάτων και των κοινοχρήστων χώρων και να παρακολουθούν το έργο των κτηματικών υπηρεσιών, ειδικότερα δε να φροντίζουν για την ταχεία περαίωση των υποθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!