Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

Γ. Χατζηθεοδοσίου Το Ε.Ε.Α. θα σταθεί δίπλα στις πληγείσες επιχειρήσεις

ΕΕΑ
 
13 Αυγούστου 2024

Δελτίο Τύπου

« Γ. Χατζηθεοδοσίου: Το Ε.Ε.Α. θα σταθεί δίπλα στις πληγείσες επιχειρήσεις»

Για μία ακόμη φορά γίναμε στο ίδιο, τραγικό, έργο θεατές. Η Αττική να βυθίζεται στο «μαύρο» και να μετράμε και πάλι τις βαθιές πληγές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Μία ανθρώπινη απώλεια, τουλάχιστον 100.000 στρέμματα καμμένης γης, κατοικίες και επιχειρήσεις παρανάλωμα του πυρός.

Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο μία πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή το μεσημέρι από τον Βαρνάβα να φτάνει, μέσα σε ένα 24ωρο, μαίνοντας ανεξέλεγκτη, στα Βριλήσσια, και οι φλόγες να μπαίνουν στον αστικό ιστό προκαλώντας χάος και μεγάλες καταστροφές.

Παρά τις μετεωρολογικές συνθήκες που ήταν γνωστές, η κρατική μηχανή πιάστηκε απροετοίμαστη.

Η πολυδιαφημιζόμενη, δε, αντιπυρική θωράκιση, με drones και άλλα προηγμένα τεχνικά μέσα, δεν λειτούργησε και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό, που πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν.

Αυτήν την ώρα, βέβαια, προέχει η καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών. Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση και υλοποίηση ενός σχεδίου ανασυγκρότησης για τις πληγείσες περιοχές, με επίκεντρο αφενός το φυσικό περιβάλλον και αφετέρου τη στήριξη των πυρόπληκτων – νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, θα στηρίξει έμπρακτα, όπως και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Από τις συνδρομές των μελών του θα ενισχύσει οικονομικά κάθε πυρόπληκτη επιχείρηση – μέλος του και όχι μόνο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης με το οποίο θα συνδράμουμε τους πληγέντες.

Ενημερώνουμε, επίσης, τους δημάρχους των πυρόπληκτων περιοχών ότι το Επιμελητήριο θέτει στη διάθεσή τους πιστοποιημένους πραγματογνώμονες προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια καταγραφής των ζημιών.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, η Πολιτεία οφείλει να κινηθεί τάχιστα σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι μόνο οι ζημιές, που φυσικά θα πρέπει να αποκατασταθούν το συντομότερο, αλλά και το φυσικό περιβάλλον η καταστροφή του οποίου, πέρα από τον πρωταρχικό, ζωτικό του ρόλο, έχει και οικονομικές συνέπειες. Πώς θα λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια μία επιχείρηση εστίασης ή ένα κτήμα εκδηλώσεων, όταν όλα γύρω θα είναι καμμένα;

Απαιτείται, επομένως, ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την επόμενη μέρα της Αττικής.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι «παρών». Στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων που έχουν ανάγκη, με πράξεις.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. & Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ. Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!