Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1160/13-5-1997 Παράταση προθεσμίας υποβολής αναλυτικών καταστάσεων που περιέχουν στοιχεία, από πράξεις παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, του πρώτου τριμήνου του έτους 199

YΠOIK 1052451/10400/B0012/ΠOΛ.1160/13.5.1997

Παράταση προθεσμίας υποβολής αναλυτικών καταστάσεων που περιέχουν στοιχεία, από πράξεις παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, του πρώτου τριμήνου του έτους 1997

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Με τις διατάξεις της παραγρ. 9 του άρθρου 16α του ν. 2459/97 ορίζεται ότι, για τους επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας του KBΣ, οι οποίοι διενεργούν πράξεις ή συνάπτουν συμβάσεις επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, με εξαίρεση τις εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου και τα αμοιβαία κεφάλαια, τα πιστωτικά ιδρύματα είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν στον προϊστάμενο της αρμόδιας γι` αυτά δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, μέσα στον επόμενο μήνα από τη λήξη κάθε ημερολογιακού τριμήνου αναλυτικές καταστάσεις με στοιχεία των πράξεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο τρίμηνο αυτό. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή υποβολής με ανακριβή στοιχεία, επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 32 του KBΣ.

2. Περαιτέρω, με τις διατάξεις της παραγρ. 12 του ιδίου ως άνω άρθρου ορίζεται ότι, με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εθνικής Oικονομίας και Oικονομικών ορίζεται ο τρόπος προσδιορισμού της απόδοσης που προκύπτει από παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις που υποβάλλονται σύμφωνα με την παράγραφο 9 του παρόντος άρθρου και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου αυτού.

3. Επειδή μέχρι σήμερα, δεν έχει εκδοθεί η απόφαση που ορίζεται από την παράγρ. 12 του άρθρου 16α του ν. 2459/97, σχετικά με τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνουν οι καταστάσεις της παρ. 9 του ίδιου άρθρου και νόμου και περαιτέρω, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πιστωτικών Ιδρυμάτων και των Φορολογικών Αρχών, γίνεται δεκτό με την παρούσα όπως, οι αναλυτικές αυτές καταστάσεις που αφορούν τις πράξεις που πραγματοποιήθηκαν, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους 1997, μπορούν να υποβληθούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αντίστοιχων καταστάσεων του B` τριμήνου του τρέχοντος έτους, δηλαδή μέχρι 31 Ιουλίου 1997, χωρίς την επιβολή των προβλεπόμενων από τις διατάξεις του άρθρου 32 του KBΣ κυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!