Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υ.Α. Φ. 495/291/28-5-2004 Όροι και διατυπώσεις απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης καινούργιων βάσεων φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν παραληφθεί για την κατασκευή οχημάτων διαφόρων τύπων σε εκτέλεση διαγωνισμών φορέων του Δημοσίου.

Φ. 495/291

ΦΕΚ B 877 - 14.06.2004​ 

Όροι και διατυπώσεις απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης καινούργιων βάσεων φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν παραληφθεί για την κατασκευή οχημάτων διαφόρων τύπων σε εκτέλεση διαγωνισμών φορέων του Δημοσίου. 

O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις: 

1. Του δευτέρου εδαφίου της περίπτωσης δ της παραγράφου 1 του άρθρου 123 του Ν.2960/2001 (ΦΕΚ265/Α') όπως προστέθηκαν με την παράγραφο 13 του άρθρου 46 του Ν.3220/2004 (ΦΕΚ 15/Α') «Μέτρα αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής - αντικειμενικοποίηση του φορολογικού ελέγχου και άλλες διατάξεις» με τις οποίες απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης οι καινούργιες βάσεις φορτηγών αυτοκινήτων για τις οποίες μέχρι 24.6.2003 είχαν υποβληθεί δεσμευτικές και μη τροποποιήσιμες προσφορές με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης σε εκτέλεση διαγωνισμού φορέων του Δημοσίου Τομέα για την κατασκευή οχημάτων διαφόρων τύπων και εκκρεμεί η παράδοση τους. 

2. Της παραγράφου 14 του άρθρου 46 του Ν.3220/2004 με την οποία ορίζεται ρητά ότι η ισχύς της διάταξης της παραγράφου 13 του ιδίου άρθρου του νόμου αυτού αρχίζει από 25 Ιουνίου 2003. 

3. Την αριθμ.πρωτ.14650/ΔΙΟΕ85/17.3.2004 Απόφαση του Υπουργού των Οικονομικών «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών» (ΦΕΚ 519/Β'). 

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε: 

1. Για την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης καινούργιων βάσεων φορτηγών αυτοκινήτων της δασμολογικής κλάσης 87.04 της Συνδυασμένης Ονοματολογίας για τις οποίες μέχρι 24.6.2003 είχαν υποβληθεί δεσμευτικές και μη τροποποιήσιμες προσφορές με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης σε εκτέλεση διαγωνισμών φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα για την κατασκευή οχημάτων διαφόρων τύπων και εκκρεμεί η παράδοση τους , απαιτείται η προσκόμιση στην αρμόδια Τελωνειακή αρχή: 

α. Αντιγράφου της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού. 

β. Αντιγράφου της δεσμευτικής και μη τροποποιήσιμης προσφοράς. 

γ. Αντιγράφου της σύμβασης κατακύρωσης του σχετικού διαγωνισμού. 

δ. Αντιγράφου τιμολογίου. 

ε. Βεβαίωσης του οικείου φορέα του Δημοσίου ή Πρακτικού Παραλαβής από τα οποία να προκύπτει η προμήθεια των εν λόγω αυτοκινήτων. 

2. Εφόσον από τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών εγγράφων προκύπτει ότι η παράδοση των κατασκευασθέντων οχημάτων από τις καινούργιες βάσεις φορτηγών έγινε μετά την 24.6.2003 τότε χορηγείται απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης που αναλογεί στις παραπάνω βάσεις φορτηγών, με σχετική πράξη επί του παραστατικού που εκκρεμεί στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή, τυχόν δε καταβληθέν ποσό τέλους ταξινόμησης επιστρέφεται με τη διαδικασία των αχρεωστήτως εισπραχθέντων. 

3. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Αθήνα, 28 Μαΐου 2004 

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΑΔΑΜ. ΡΕΓΚΟΥΖΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!