Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1061/17-2-1997 Παραλαβή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικον.έτους 1997 και υποβολή στοιχείων

YΠOIK 1019748/299/ΔEY-B`/ΠOΛ. 1061/17.2.1997

Παραλαβή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικον.έτους 1997 και υποβολή στοιχείων

Οπως είναι γνωστό, οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, των άρθρων 62 και 64 N. 2238/1994, υποβάλλονται κάθε χρόνο από τον μήνα IANOYAPIO μέχρι 15 AΠPIΛIOY.

Oι δηλώσεις των φυσικών προσώπων, εκκαθαρίζονται από το κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Oικονομικών (KEΠYO).

Προκειμένου να ενημερώνεται η διοίκηση σχετικά με την πορεία της παραλαβής και αποστολής των δηλώσεων στο KEΠYO για εκκαθάριση, παρακαλούμε να υποβάλλετε κατά διαστήματα δελτίο, όπως το συννημένο υπόδειγμα, ως εξής:

1. Το δελτίο αυτό να υποβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου, 7 Μαρτίου, 14 Μαρτίου, 21 Μαρτίου, 28 Μαρτίου, 4 Απριλίου, 11 Απριλίου, 18 Απριλίου, 2 Ματου και 23 Ματου 1997. Επί πλέον, στο δελτίο της τελευταίας ημερομηνίας 23 Ματου 1997, θα αναφέρονται και οι παραληφθείσες δηλώσεις A.E. και E.Π.E.

2. Για τον τρόπο υποβολής του δελτίου, το οποίο πρέπει να υποβάλλεται απαραίτητα στις παραπάνω ημερομηνίες, για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση της Διοίκησης, παρέχουμε τις παρακάτω οδηγίες: ξλες οι ΔOY της χώρας, στις παραπάνω ημερομηνίες θα συντάσσουν και θα αποστέλλουν με FAX το συνημμένο δελτίο, στις αρμόδιες Διευθύνσεις Επιθεώρησης και Συντονισμού ΔOY που υπάγονται. ξσες από τις ΔOY δεν διαθέτουν FAX, θα γνωρίζουν τα στοιχεία των δηλώσεων, με τηλεγράφημα στην αρμόδια Διεύθυνση Επιθεώρησης και Συντονισμού ΔOY της Νομαρχίας τους. Oι Γραμματείες των Δ/νσεων Επιθεώρησης και Συντονισμού ΔOY των Νομαρχιών, παρακαλούνται να καταχωρούν τα στοιχεία των FAX ή των τηλεγραφημάτων που παραλαμβάνουν σε κατάσταση με τα στοιχεία των ΔOY της αρμοδιότητάς τους και στη συνέχεια, με ευθύνη και υπογραφή του Προϊσταμένου τους, θα την αποστέλλουν με FAX στη Διεύθυνσή μας, αριθμοί FAX: 5244156 ή 5230289.

3. Σε κάθε δελτίο (FAX) ή τηλεγράφημα, θα περιλαμβάνεται ο αριθμός των δηλώσεων που παραλήφθηκαν μέχρι την προηγούμενη ημέρα της υποβολής του FAX ή του τηλεγραφήματος. Για τη συμπλήρωση του δελτίου σας γνωρίζουμε ότι: Στην ένδειξη A αναφέρεται ο αριθμός των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. που παραλήφθηκαν, στην ένδειξη B ο αριθμός των δηλώσεων εταιρειών άρθρου 64 N. 2238/1994 και στην ένδειξη Γ ο αριθμός των δηλώσεων φυσικών προσώπων που έχουν σταλεί στο KE.Π.Y.O.

4. H αποστολή των FAX ή των τηλεγραφημάτων, κατά τις ημερομηνίες που σημειώνονται ανωτέρω, θα γίνεται ανεξάρτητα αν παραλήφθηκαν ή όχι δηλώσεις.

5. Oι αποστολές των δηλώσεων φυσικών προσώπων στο KE.Π.Y.O., για εκκαθάριση του φόρου, θα γίνονται με έγγραφο (ως το συνημμένο υπόδειγμα). κάθε αποστολή θα περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο δηλώσεις Φ.E. Αρχικές δηλώσεις που επεστράφησαν από το KE.Π.Y.O. στις ΔOY για διόρθωση, λόγω λανθασμένης συμπλήρωσής τους, δεν θα υπολογίζονται πάλι ως νέα παραλαβή και αποστολή. Εφιστούμε την προσοχή σας, η αποστολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος στο KE.Π.Y.O. προς εκκαθάριση, να ακολουθεί συνεχή και ομαλή ροή, χωρίς κενά, ώστε το KE.Π.Y.O. να συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του, για την έγκαιρη βεβαίωση του φόρου.

6. Με την τελευταία αποστολή στο KE.Π.Y.O., κάθε ΔOY, να μας στείλει κατάσταση, που θα περιέχει αναλυτικά τις επί μέρους αποστολές, τις ημερομηνίες, τους αριθμούς πρωτοκόλλου των διαβιβαστικών, τον αριθμό των δηλώσεων κάθε αποστολής και το τελικό σύνολο αυτών. H κατάσταση αυτή να κοινοποιηθεί και στο KE.Π.Y.O.

7. Oι Προϊστάμενοι των ΔOY, προς διευκόλυνση των φορολογουμένων αρμοδιότητάς τους, προσωπικά ή τηλεφωνικά, για την ορθή σύνταξη των εντύπων της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, πρέπει να μεριμνήσουν για την λειτουργία _Γραφείου Πληροφοριών και Ενημέρωσης Πολιτών_, το οποίο θα στελεχωθεί από ένα ή δύο ενημερωμένους και υπεύθυνους υπαλλήλους.

8. Με την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων εταιρειών άρθρου 64 N. 2238/1994, οι προϊστάμενοι των ΔOY όλης της χώρας να συντάξουν πίνακα, στον οποίο θα εμφανίζεται ο αριθμός δηλώσεων που παραλήφθηκε, τα συνολικά φορολογητέα κέρδη (κωδ. 108, E5), ο φόρος και η προκαταβολή φόρου. O πίνακας αυτός θα υποβληθεί στα FAX 5244156 ή 5230289, το αργότερο μέχρι 17.3.1997. H ίδια διαδικασία να επαναληφθεί και για τις A.E. και E.Π.E. την 28.5.1997.

9. Το KE.Π.Y.O., παρακαλείται, να γνωρίζει στη Δ/νση Επιθ/σης Υπηρεσιών - Τμήμα B` τον αριθμό των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί και έχουν αποσταλεί τα εκκαθαριστικά σημειώματα, ως το συνημμένο υπόδειγμα.

10. Oι Επιθεωρητές ΔOY, στους οποίους κοινοποιείται η διαταγή αυτή, παρακαλούνται να παρακολουθήσουν την εκτέλεσή της με ιδιαίτερη επιμέλεια και ενδιαφέρον και με επιτόπιες επισκέψεις τους στις ΔOY να παρέχουν οδηγίες σ` αυτές, για την επίλυση τυχόν σχετικών προβλημάτων.

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΔEΛTIO ΓIA KE.Π.Y.O. YΠOYPΓEIO OIKONOMIKΩN KE.Π.Y.O. Αθήνα _______ 1997

Αριθ. Πρωτ: _______

ΠPOΣ: Γενική Δ/νση Oικονομικής Επιθ/σης Δ/νση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Τμήμα B` κολωνού 2 - T.K. 104 37 AΘHNA ιδίου Yπουργείου

κατόπιν της ____________, Δ/γής σας, σας γνωρίζουμε ότι μέχρι ______________ εκκαθαρίστηκαν οι παρακάτω δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος φυσικών προσώπων, από τις οποίες προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

O ΠPOΙΣTAMENOΣ TOY KE.Π.Y.O.

.....................................................................

(σχέδιο Δελτίου για όλες τις ΔOY της χώρας)

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA (υποβάλλεται με FAX) ΠEPIΦ/KH ΔIOIKHΣH N. _____ Δ.O.Y. _____________ ____________ 1997

Αριθ. Πρωτ: _________

ΠPOΣ: Περιφ/κή Διοίκηση N. _____ Δ/νση Επιθ/σης & Συντον. Δ.O.Y. _______________ _______________

ΔEΛTIO YΠOBOΛHΣ ΔHΛΩΣEΩN ΦOPOΛOΓIAΣ EIΣOΔHMATOΣ OIK. ETOYΣ 1997

κατόπιν της ____________, Διαταγής, σας γνωρίζουμε ότι στην Υπηρεσία μας, μέχρι την ___________ 1997, υποβλήθηκαν και στάλθηκαν στο KE.Π.Y.O., οι παρακάτω δηλώσεις:

O ΠPOΙΣTAMENOΣ Δ.O.Y.

E` κατηγορία (Εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις) Δ` κατηγορία (Εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις) Z` κατηγορία (Εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων)

.........................................................................

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΠEPIΦ/KH ΔIOIKHΣH N. _____ Δ.O.Y. _____________ ____________ 1997

Αριθ. Πρωτ: _________

ΠPOΣ: κέντρο Πληροφορικής Υπουργείου Oικονομικών Δ/νση 30η - Τμήμα A` Φρύνης 1 - 176 76 KAΛΛIΘEA

O Προϊστάμενος της Δ.O.Y.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!