Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1061/29-2-1996 α) Παραλαβή και συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των O.E., E.E. κ.λπ. έντυπο E5. β) Τιμές ζώνης και συντελεστής εμπορικότητας που θα ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό του ελάχιστου καθαρού εισ

YΠOIK 1026159/550/A 0012/ΠOΛ. 1061/29.2.1996 α) Παραλαβή και συμπλήρωση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των O.E., E.E. κ.λπ. έντυπο E5. β) Τιμές ζώνης και συντελεστής εμπορικότητας που θα ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό του ελάχιστου καθαρού εισοδήματος με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια για το οικον. έτος 1996 (χρήση 1995).

Με αφορμή ερωτήματα που μας υποβλήθηκαν, σχετικά με τα παραπάνω θέματα, σας πληροφορούμε τα εξής:

A) EΠI TOY ΠPΩTOY ΘEMATOΣ ----------------------

1. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οικον. έτους 1996 των O.E., E.E., AΣTIKΩNETAIPIΩNκ.λπ. έντυπο E5, δεν έχουν επέλθει ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με την αντίστοιχη δήλωση του οικον. έτους 1995.

2. H μόνη αξιόλογη μεταβολή εμφανίζεται: α) Στον πίνακα H` της τρίτης σελίδας όπου αφαιρείται επιχειρηματική αμοιβή και για μέχρι τρεις (3) κοινωνούς από τους συμμετέχοντες σε κοινωνίες κληρονομικού δικαίου, στις οποίες μεταξύ των κοινωνών περιλαμβάνονται και ανήλικοι β) Στους πίνακες IB` και IΓ` του ίδιου εντύπου (E5) όπου συμπληρώνονται η δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας κλπ, για τους δικαιούχους επιχειρηματικής αμοιβής και οι δηλώσεις, αντίστοιχα, των ομόρρυθμων εταίρων ή των κοινωνών.

3. Συνεπώς, οι οδηγίες για την παραλαβή και συμπλήρωση των ανωτέρω δηλώσεων που σας παρασχέθησαν με την αριθμ. 1022574/ΠOΛ.1045/17-2-1995 διαταγή μας, για τις δηλώσεις του οικον. έτους 1995, παραμένουν οι ίδιες και για τις δηλώσεις του οικον. έτους 1996.

B) EΠI TOY ΔEYTEPOY ΘEMATOΣ ------------------------

Σχετικά με τον υπολογισμό της μισθωτικής αξίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, για την εξεύρεση του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος από την άσκηση εμπορικής επιχείρησης ή από την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, σας επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 51 του ν. 2238/1994, λαμβάνονται υπόψη η τιμή ζώνης και ο συντελεστής εμπορικότητας που ίσχυαν την 1-1-1995, όπως ορίζονται από τις διατάξεις περί φορολογίας μεταβιβάσεως ακινήτων και που ενδεχόμενα σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν, λόγω αλλαγής του τρόπου υπολογισμού τους, από την τιμή ζώνης και το συντελεστή εμπορικότητας, που χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών κριτηρίων στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 1995 (χρήση 1994), οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις θα λαμβάνονται υπόψη οι τροποποιημένες τιμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!