Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1076967/605/0015/28/11/2006 Υποχρέωση μεταφοράς των δεδομένων των βιβλίων του υποκαταστήματος στα βιβλία της έδρας.

1076967/605/0015/28/11/2006

ΘΕΜΑ: Υποχρέωση μεταφοράς των δεδομένων των βιβλίων του υποκαταστήματος στα βιβλία της έδρας.

Με σχετική αίτησή σας μας γνωρίζετε ότι επιχείρηση η οποία τηρεί βιβλία Α΄ κατηγορίας (περίπτερο) θα ιδρύσει υποκατάστημα, στο οποίο θα τηρεί βιβλία Β΄ κατηγορίας (ψιλικά), ρωτάτε δε αν πρέπει να γίνεται μεταφορά των δεδομένων των βιβλίων του υποκαταστήματος στα βιβλία του κεντρικού, στην περίπτωση που τα βιβλία τηρούνται μηχανογραφικά και έχουν θεωρηθεί για μεν το κεντρικό Μηνιαία Κατάσταση Αγορών για δε το υποκατάστημα Μηνιαία Κατάσταση Εσόδων – Εξόδων.

Σχετικά με τα προαναφερόμενα σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Με τις διατάξεις της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 17 του Κ.Β.Σ. (π.δ.186/1992) ορίζεται ότι τα δεδομένα των βιβλίων του υποκαταστήματος μεταφέρονται στα βιβλία της έδρας το αργότερο μέχρι τη δέκατη πέμπτη (15η) ημέρα του μήνα υποβολής των κατά περίπτωση φορολογικών δηλώσεων, όταν σ' αυτό τηρούνται βιβλία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

2. Από τις παραπάνω διατάξεις προκύπτει ότι τα δεδομένα των βιβλίων του υποκαταστήματος πρέπει να μεταφέρονται εντός των προθεσμιών που προαναφέρονται στα βιβλία της έδρας, ανεξάρτητα αν σε αυτές τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις (υποκατάστημα και έδρα) τηρούνται βιβλία διαφορετικής κατηγορίας (Β΄ και Α΄ κατηγορίας αντίστοιχα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!