Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Τρόπος πληρωμής αποζημίωσης

Γνωρίζετε αν χρειάζεται εξόφληση μέσω τραπεζικού λογαριασμού όταν μια εταιρεία αποζημιώνει υπάλληλο της ύστερα από δικαστική απόφαση ;

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με τον Ν.3863/2010 άρθρο 40 μετά και την τελευταία κωδικοποίηση με τον Ν.4337/15 ορίζεται πως : Από 1.7.2011 οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατατίθενται από τους εργοδότες ταυτόχρονα και συνολικά με τις ασφαλιστικές εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών σε τράπεζα και μεταφέρονται και αποδίδονται από αυτή στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών, στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και το Δημόσιο, αντίστοιχα. Για το σκοπό αυτόν κάθε υπόχρεη επιχείρηση υπογράφει σχετική σύμβαση με τράπεζα που επιλέγει. Οι συμβαλλόμενες τράπεζες δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για τυχόν λάθη από δική τους υπαιτιότητα.
Η όλη διαδικασία, τα χρονικά πλαίσια, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση που να ορίζει τα παραπάνω.
Κατόπιν τούτου έαν το δικαστήριο δέν όρίζει τον τρόπο εξόφλησης της παραπάνω αποζημίωσης διενεργείτε όπως εσείς θέλετε.
Συμβουλευτικά και για δική σας εξασφάλιση σε τυχόν μελλοντική διένεξη με τον εργαζόμενο καλύτερα να γίνει η εξόφληση μέσω τραπέζης ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση