Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1056064/436/0015/6.7.2006 Εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία από Ν.Π.Δ.Δ., για την καταβολή επιδόματος θέσης σε αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους.

1056064/436/0015/6.7.2006

ΘΕΜΑ: Εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία από Ν.Π.Δ.Δ., για την καταβολή επιδόματος θέσης σε αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους.

Απαντώντας στην παραπάνω σχετική αίτησή σας, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος και μετά από όσα σας είχαμε γνωρίσει με το αριθμ. 1011465/86/0015/20.3.2006 έγγραφό μας, θέτουμε υπόψη σας συμπληρωματικά με το παρόν, τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 4 του άρθρου 15 του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/92), όπως ισχύει, ο επιτηδευματίας που τηρεί βιβλία οποιασδήποτε κατηγορίας και τα πρόσωπα της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του Κώδικα αυτού (Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. κ.ά.), για κάθε δαπάνη που αφορά την άσκηση της επιχείρησής τους ή την εκτέλεση του σκοπού τους, αντίστοιχα, για την οποία ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην έκδοση στοιχείου του Κώδικα αυτού, εκδίδει διπλότυπη απόδειξη δαπάνης. Όταν καταβάλλονται μισθοί, ημερομίσθια ή άλλες παροχές σε μισθωτούς δύναται, αντί της έκδοσης απόδειξης δαπάνης, να συντάσσεται κατάσταση στην οποία υπογράφουν οι δικαιούχοι για τα ποσά που λαμβάνουν.

2. Ενόψει των προαναφερομένων διατάξεων, για τις αμοιβές που καταβάλλετε ως επίδομα θέσης σε αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, οι οποίες, με βάση τα αναφερόμενα στο αριθμ. 1011465/86/0015/20.3.2006 έγγραφό μας, αποτελούν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και επομένως δεν υποχρεούνται οι δικαιούχοι αυτών στην έκδοση στοιχείων του Κ.Β.Σ., πρέπει να εκδίδετε αποδείξεις δαπανών ή διαζευκτικά να συντάσσετε κατάσταση, στην οποία υπογράφουν οι δικαιούχοι κατά την καταβολή των ως άνω αμοιβών, ανεξάρτητα από το ύψος του καταβληθέντος ποσού σε κάθε δικαιούχο.

3. Τέλος, οι Διευθύνσεις Φορολογίας Εισοδήματος και Τελών και Ειδικών Φορολογιών, στις οποίες κοινοποιείται το παρόν με φωτοτυπία της σχετικής αίτησης, παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες στα ερωτήματα αρμοδιότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!