Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1117703/912/0015/1.2.2006 Περιγραφή είδους – Έκδοση στοιχείων

1117703/912/0015/1.2.2006

ΘΕΜΑ: Περιγραφή είδους – Έκδοση στοιχείων

Με την από 9/12/2005 αίτησή σας μας γνωρίζετε ότι η εταιρία σας ασχολείται με εισαγωγές και εμπόριο ειδών ένδυσης, ζητάτε δε να σας πληροφορήσουμε αν στα τιμολόγια πώλησης – δελτία αποστολής και στις αποδείξεις λιανικής πώλησης που εκδίδει πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης των ειδών αυτών. Αναφορικά με το θέμα αυτό σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 3 του Κ.Β.Σ. ως είδος θεωρείται η ουσιώδης ποιοτική διάκριση των αγαθών, η οποία επηρεάζει κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 5% τουλάχιστον την απόδοση ή το κόστος ή την τιμή πώλησης, διαζευκτικά ή αθροιστικά.

Περαιτέρω, όπως διευκρινίζεται με την παράγραφο 3.3 της εγκ. 3/1992, κριτήρια που λαβαίνονται υπόψη για την ουσιώδη ποιοτική διάκριση των αγαθών είναι τα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία του είδους που κρατούν συνήθως στις συναλλαγές.

Επίσης σύμφωνα με τη δικαστηριακή νομολογία ως είδος αγαθού θεωρείται η διάκριση των εμπορεύσιμων αγαθών στις εμπορικές συναλλαγές.

2. Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι η χώρα προέλευσης των ειδών ένδυσης που εμπορεύεται η εταιρία σας λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο για το χαρακτηρισμό του είδους, μόνο εφόσον το χαρακτηρίζει και το διακρίνει σε σχέση με άλλα είδη της ίδιας κατηγορίας και επηρεάζει την τιμή αγοράς ή πώλησής του κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 5% διαζευκτικά ή αθροιστικά, οπότε στην περίπτωση αυτή αναγράφεται στα τιμολόγια και Δ.Α. καθώς και στις αποδείξεις λιανικής πώλησης στις περιπτώσεις που από τις διατάξεις του άρθρου 13 του Κ.Β.Σ. ορίζεται η αναγραφή του είδους και στις αποδείξεις αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!