Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ. πρωτ.1040857/181/Α0012 Τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από τον ΟΤΕ θεωρούνται εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα.

Αθήνα, 8 Απριλίου 2008 Αριθ. πρωτ.: 1040857/181/Α0012

ΘΕΜΑ: Τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από τον ΟΤΕ θεωρούνται εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα.

1. Ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα θεωρούνται και τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας ΑΕ βάσει κανονισμού του προσωπικού του από το Λογαριασμό Νεότητας στα ενήλικα τέκνα των υπαλλήλων αυτού από ίδια κεφάλαια. Στο εισόδημα αυτό διενεργείται παρακράτηση φόρου κατά την καταβολή του, από τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ΑΕ και ο φόρος υπολογίζεται με βάση τη κλίμακα της παρ.1 του άρθρου 9.

2. Η φορολογική υποχρέωση για τα εν λόγω ποσά δεν εξαντλείται με την παρακράτηση του φόρου, ο οποίος συμψηφίζεται και ο τυχόν επιπλέον φόρος προκύπτει σύμφωνα με την κλίμακα, λαμβάνοντας υπόψη και τα λοιπά εισοδήματα του φορολογούμενου.

Με βάση τα στοιχεία της δήλωσης του γιου σας εκτός από το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (13.121,56 ευρώ), ορθώς δηλώθηκε ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα (22.002,83 ευρώ) το χορηγηθέν ποσό από τον ΟΤΕ, συνεπώς το συνολικό εισόδημά του το οποίο φορολογήθηκε με βάση την κλίμακα του άρθρου 9 του ΚΦΕ ανέρχεται στο ποσό των 35.124,38 ευρώ.

Τέλος, τροποποίηση των ανωτέρω διατάξεων δεν αντιμετωπίζεται από την Υπηρεσία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!