Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ. πρωτ.1122962/2417πε/Α0012 Αφορολόγητα ποσά των τέκνων αλλοδαπών.

Αθήνα, 21 Μάιου 2008

Αριθ. πρωτ.: 1122962/2417πε/Α0012

ΘΕΜΑ: Αφορολόγητα ποσά των τέκνων αλλοδαπών.

Απαντώντας στο πιο πάνω σχετικό, αναφορικά με το υπόψη θέμα, σας πληροφορούμε ότι αν ο αλλοδαπός - οικονομικός μετανάστης είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος, οπότε φορολογείται στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημα του, δικαιούται τη μείωση της παρ. 2 του άρθρου 9 ΚΦΕ για τα τέκνα του που συνοικούν και τον βαρύνουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 ΚΦΕ. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται να συνυποβληθούν με τη δήλωση του τα δικαιολογητικά, από τα οποία προκύπτει η συνδρομή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση των προστατευομένων μελών.

Αντίθετα, αν ο αλλοδαπός - οικονομικός μετανάστης δεν είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος και φορολογείται μόνο για το εισόδημα που αποκτά στην Ελλάδα, δεν δικαιούται τη μείωση της παρ. 2 του άρθρου 9 ΚΦΕ, είτε τα τέκνα του συνοικούν και τον βαρύνουν, είτε όχι.

Ο προσδιορισμός της μόνιμης κατοικίας του φορολογούμενου και της συνδρομής των προϋποθέσεων των προστατευομένων μελών του, αποτελεί θέμα πραγματικό και εξετάζεται με βάση τις συνθήκες κάθε συγκεκριμένης περίπτωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!