Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ. πρωτ.1039628/10539/Β0012 Τα ποσά που δαπανά εταιρία οικειοθελώς για προσθήκες-βελτιώσεις σε μισθωμένο ακίνητο για λογαριασμό πελάτη της δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά της.

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2008
Αριθ. πρωτ.: 1039628/10539/Β0012

ΘΕΜΑ: Τα ποσά που δαπανά εταιρία οικειοθελώς για προσθήκες-βελτιώσεις σε μισθωμένο ακίνητο για λογαριασμό πελάτη της δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά της.

1. Με τις διατάξεις της παρ. 16 του άρθρου 31 του ν.2238/1994 ορίζεται ότι τα ποσά που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις οικειοθελώς σε εργαζομένους τους ή σε τρίτους, πλην των περιπτώσεων που περιλαμβάνονται στο άρθρο αυτό, και δεν αφορούν αμοιβές ή αποζημιώσεις αυτών για άμεση ανταπόδοση παρεχόμενης υπηρεσίας ή δεν προκύπτει από διάταξη νόμου ο υποχρεωτικός χαρακτήρας τους, δεν αναγνωρίζονται προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα.

2. Από τα στοιχεία της αιτήσεως σας προκύπτει ότι η εταιρεία σας έχει συνάψει με εταιρία περιορισμένης ευθύνης, που έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας τη λειτουργία μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης, σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας διάρκειας 12 ετών για την προμήθεια φαρμακευτικών και ιατρικών προϊόντων. Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής προβαίνετε σε δαπάνες που αφορούν στη μίσθωση και διαμόρφωση ακινήτου όπου θα στεγαστεί η Ε.Π.Ε..

3. Από τα ανωτέρω, προκύπτει ότι οι δαπάνες που θα πραγματοποιήσετε για προσθήκες και βελτιώσεις σε μισθωμένο ακίνητο στα πλαίσια της συνεργασίας σας με την Ε.Π.Ε., δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα σας, καθόσον καταβάλλονται οικειοθελώς (ελευθεριότητα) από την εταιρεία σας, χωρίς να προκύπτει από υποχρεωτική διάταξη νόμου. Τα ίδια ισχύουν και για το ενοίκιο που ενδεχόμενα θα καταβάλλετε για λογαριασμό της υπόψη εταιρείας περιορισμένης ευθύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!