Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Αριθ.πρωτ.1120558/2237/Α0012 Τρόπος φορολόγησης επιμισθίου.

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Αριθ. πρωτ.: 1120558/2237/Α0012

ΘΕΜΑ: Τρόπος φορολόγησης επιμισθίου.

1. Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45 του ν.2238/1994 ορίζεται ότι εισόδημα

από μισθωτές υπηρεσίες είναι το εισόδημα που προκύπτει κάθε ένα οικονομικό έτος από μισθούς, ημερομίσθια, επιχορηγήσεις επιδόματα, συντάξεις και γενικά από κάθε παροχή που χορηγείται περιοδικά με οποιοδήποτε μορφή είτε σε χρήμα είτε σε είδος ή άλλες αξίες για παρούσα ή προηγούμενη υπηρεσία ή οποιαδήποτε άλλη αιτία το οποίο αποκτάται από μισθωτούς γενικά.

2. Περαιτέρω, με τις διατάξεις της περίπτωσης α' της παρ. 4 του άρθρου 45 δεν θεωρείται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και δεν υπόκειται σε φόρο ή αποζημίωση που παρέχεται σε υπαλλήλους επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών για δαπάνες υπηρεσίας που τους έχει ανατεθεί, εφόσον αποδεικνύεται η καταβολή τους, από τα σχετικά παραστατικά στοιχεία, που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων.

3. Κατόπιν των ανωτέρω, το επιμίσθιο που καταβάλλεται στον κύριο Χ αποτελεί εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, η δε εκτός έδρας αποζημίωση απαλλάσσεται του φόρου εφόσον υποστηρίζονται οι εκτός έδρας δαπάνες από τα σχετικά παραστατικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!