Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1038080/699/Α0012 Υποκείμενο βεβαίωσης φόρου εισοδήματος με βάση οριστικό φύλλο ελέγχου για τα προ του θανάτου του φορολογούμενου οικον. έτη με κληρονόμο το Ελληνικό Δημόσιο.

Αθήνα, 16 Απριλίου 2007

Αριθ. Πρωτ.:1038080/699/Α0012

ΘΕΜΑ: Υποκείμενο βεβαίωσης φόρου εισοδήματος με βάση οριστικό φύλλο ελέγχου για τα προ του θανάτου του φορολογούμενου οικον. έτη με κληρονόμο το Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΕΤ.: Το 15184/15.9.2004 έγγραφό σας.

Απαντώντας στο πιο πάνω σχετικό, αναφορικά με το υπόψη θέμα, σας πληροφορούμε ότι, κατόπιν υποβολής ερωτήματος, το Ν.Σ.Κ. με την 549/2006 γνωμοδότηση, που έγινε αποδεκτή από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, αποφάνθηκε ότι σε περίπτωση που οι κληρονόμοι θανόντος φορολογούμενου αποποιηθούν την κληρονομιά του και με δικαστική απόφαση ορίζεται μόνος εξ αδιαθέτου κληρονόμος το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ από τη Δ/νση Εθν. Κληροδοτημάτων έχει οριστεί εκκαθαριστής της κληρονομιάς, ο φόρος εισοδήματος, που προκύπτει από οριστικό φύλλο ελέγχου φόρου εισοδήματος για τα προ του θανάτου του φορολογούμενου αποκτηθέντα εισοδήματα, θα βεβαιωθεί στο όνομα του Ελληνικού Δημοσίου, ως κληρονόμου, με τη σημείωση: Κληρονομιά του..........(όνομα θανόντος)......υπό εκκαθάριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!