Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1064544/10745/Β0012 Παρακράτηση φόρου στο εισόδημα από μερίσματα αλλοδαπής προέλευσης.

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2007

Αριθ. Πρωτ.:1064544/10745/Β0012

ΘΕΜΑ: Παρακράτηση φόρου στο εισόδημα από μερίσματα αλλοδαπής προέλευσης.

ΣΧΕΤ.: Η από 29/06/2007 αίτησή σας.

Απαντώντας στη σχετική αίτησή σας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Με τις διατάξεις της περ.δ' της παρ. 5 του άρθρου 54 του ν.2238/1994 ορίζεται, ότι η παρακράτηση φόρου (20%) ενεργείται για τα εισοδήματα από ομολογίες και χρεόγραφα των ημεδαπών νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και από κινητές αξίες γενικά αλλοδαπής προέλευσης, κατά την εξαργύρωση των τοκομεριδίων ή της εισπράξεως των μερισμάτων από το δικαιούχο και περαιτέρω, με τις διατάξεις της περ.β' της παρ.6 του ίδιου πιο πάνω άρθρου και νόμου ορίζεται, ότι υπόχρεος σε παρακράτηση φόρου για τα εισοδήματα της περίπτωσης αυτής είναι αυτός που ενεργεί στην Ελλάδα την εξαργύρωση ή την καταβολή τους.

2. Κατόπιν των ανωτέρω προκύπτει ότι η «...» Τράπεζα ορθώς σας παρακράτησε το 20% κατά την καταβολή του μερίσματος των μετοχών κυπριακής εταιρείας. Το θέμα της άνισης μεταχείρισης που αναφέρετε εξετάζεται ήδη από την Ε.Ε., αλλά όποια ρύθμιση γίνει θα αφορά το μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!