Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1048246/15047/Γ0012 Εφαρμογή μοναδικού συντελεστή καθαρού κέρδους.

Αθήνα, 24 Μαίου 2007

Αρ. Πρωτ.: 1048246/15047/Γ0012

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή μοναδικού συντελεστή καθαρού κέρδους.

ΣΧΕΤ.: Το από 16.5.2007 έγγραφό σας.

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό, αναφορικά με το μοναδικό συντελεστή καθαρού κέρδους (μ.σ.κ.κ.) που θα εφαρμοστεί κατά τον εξωλογιστικό προσδιορισμό των καθαρών κερδών της επιχείρησης, που έχει ως αντικείμενο εργασιών την εμπορία συμπληρωμάτων διατροφής και τηρεί βιβλία Β' κατηγορίας, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

1. Στους ισχύοντες πίνακες μ.σ.κ.κ. δεν έχει περιληφθεί συντελεστής για την εμπορία των συμπληρωμάτων διατροφής (υπό διάφορες μορφές και γεύσεις), τα οποία όπως μας διευκρινίσατε περιέχουν (ορό γάλακτος, πρωτεΐνες, απομονωμένη πρωτεΐνη whey, απομονωμένη σόγια, υδατάνθρακες, βιταμίνες, μέταλλα κ.λπ. στοιχεία, που χορηγούνται για την μυϊκή ανάπτυξη, τον έλεγχο του σωματικού βάρους και την απώλεια λίπους ή ως αντί κατά βολικά και υποκαθιστούν τα συνήθη γεύματα.

2. Δεδομένου ότι τα εν λόγω συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν τρόφιμα με την κλασική έννοια, αλλά ούτε και φάρμακα, η εμπορία αυτών δεν είναι δυνατόν να υπαχθεί στο μ.σ.κ.κ. του εμπόρου τροφίμων ή του εμπόρου παραφαρμακευτικών ειδών.

Άλλωστε, κατά τον καθορισμό των συντελεστών των επαγγελμάτων αυτών δεν είχαν ληφθεί υπόψη στοιχεία που αφορούσαν επιχειρήσεις εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής.

3. Κατά συνέπεια προκειμένου η επιχείρησή σας να περαιώσει τις υποβαλλόμενες φορολογικές της δηλώσεις χωρίς έλεγχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3296/2004 (αυτοπεραίωση), θα εφαρμοστεί ο μέσος όρος των συντελεστών των επαγγελμάτων της 9ης κατηγορίας (στην οποία κατατάσσονται τα λοιπά επαγγέλματα που δεν μπορούν να καταταγούν στις άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων), που είναι 22%.

Σημειώνεται ότι κατά τη μελλοντική αναμόρφωση των ισχυόντων πινάκων μ.σ.κ.κ. θα εξετασθεί το θέμα καθορισμού ειδικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!