Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1027850/541/Α0012 Απογραφή σε βιβλία Β' κατηγορίας.

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2007
Αριθ. Πρωτ.: 1027850/541/Α0012

ΘΕΜΑ: Απογραφή σε βιβλία Β' κατηγορίας.

Απαντώντας σε σχετικό σας με το ανωτέρω θέμα έγγραφο, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Επιχείρηση η οποία υποχρεούται σε τήρηση βιβλίων Β' κατηγορίας του Κ.Β.Σ και η οποία κατά την κρινόμενη χρήση υπόκειται υποχρεωτικά σε σύνταξη απογραφής λόγω ύψους ακαθαρίστων εσόδων, ενώ την προηγούμενη χρήση δεν είχε τέτοια υποχρέωση, τότε για μεν το αρχικό απόθεμα θα ληφθεί υπόψη το 10% των αγορών της προηγούμενης χρήσης (χρήση για την οποία δεν είχε υποχρέωση σύνταξης απογραφής), για δε το τελικό απόθεμα θα ληφθούν υπόψη τα δεδομένα της πραγματικής απογραφής.

2. Στην αντίθετη περίπτωση δηλ. όταν την προηγούμενη χρήση από αυτή της κρινόμενης η επιχείρηση υποχρεούτο σε σύνταξη απογραφής ενώ κατά την κρινόμενη δεν έχει τέτοια υποχρέωση τότε ως αρχικό απόθεμα χρήσης λαμβάνεται η απογραφή τέλους της προηγούμενης χρήσης, που ήδη έχει συντάξει, και το τελικό απόθεμα μπορεί να είναι το 10% των αγορών της χρήσης ή να διενεργήσει προαιρετικά απογραφή, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η σύνταξη των (προαιρετικών) απογραφών για μια 3ετία από τη σύνταξη της πρώτης προαιρετικής απογραφής λήξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!