Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1105406/2084/Α0012 Φορολογική μεταχείριση εισοδήματος εργατοϋπαλληλικού προσωπικού που προέρχεται από τα διανεμόμενα κέρδη της εταιρείας στην οποία εργάζονται.

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2007

Αρ. Πρωτ.: 1105406/2084/Α0012

ΘΕΜΑ: Φορολογική μεταχείριση εισοδήματος εργατοϋπαλληλικού προσωπικού που προέρχεται από τα διανεμόμενα κέρδη της εταιρείας στην οποία εργάζονται.

Αναφορικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. ε' της παρ. 1 του άρθρου 24 του Κ.Φ.Ε., εισόδημα από κινητές αξίες είναι αυτό που αποκτάται κάθε οικονομικό έτος από κάθε δικαιούχο κινητών αξιών το οποίο προκύπτει, μεταξύ άλλων, από κέρδη ανώνυμων εταιριών που διανέμονται με τη μορφή μετρητών στο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό τους.

2. Περαιτέρω, στο εισόδημα αυτό ουδεμία παρακράτηση φόρου ενεργείται, ως φορολογούμενο στο όνομα του νομικού προσώπου (παρ.1, άρθρου 54 Κ.Φ.Ε.).

3. Από τις παραπάνω διατάξεις, προκύπτει ότι, εφόσον η συγκεκριμένη αμοιβή των 2.490 ευρώ προέρχεται από διανομή κερδών της «...» στο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό της στο οποίο ανήκει ο συγκεκριμένος φορολογούμενος, δεν φορολογείται και αναγράφεται στον κωδικό 659 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Βλ. και σελ. 35 φυλλαδίου με οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης οικον. έτους 2007).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!