Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1078298/1542/Α0012 Κάλυψη τεκμηρίου αγοράς με εισαγωγή συναλλάγματος που προήλθε από την πώληση ακινήτου στην αλλοδαπή.

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2007 Αριθ. Πρωτ.:1078298/1542/Α0012

ΘΕΜΑ: Κάλυψη τεκμηρίου αγοράς με εισαγωγή συναλλάγματος που προήλθε από την πώληση ακινήτου στην αλλοδαπή.

Σε απάντηση του από 2.8.07 εγγράφου σας αναφορικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ.δ', της παραγράφου 2 του άρθρου 19 του ν.2238/1994, η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων περιορίζεται ή καλύπτεται, μεταξύ άλλων, με εισαγωγή συναλλάγματος που δεν εκχωρείται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον δικαιολογείται η απόκτηση του στην αλλοδαπή.

2. Με την 1035772/676/Α0012/ΠΟΛ. 1130/17.4.02 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ορίσθηκε ως αποδεικτικό εισαγωγής χρηματικών κεφαλαίων από το εξωτερικό το πρωτότυπο του κατά περίπτωση, εκδιδόμενου από κάθε τράπεζα, παραστατικού, με την προϋπόθεση ότι περιέχει το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου του εισαγόμενου χρηματικού ποσού, το ύψος του ποσού, το νόμισμα και τη χώρα προέλευσης.

3. Στο ερώτημά σας αναφέρετε ότι είστε μόνιμος κάτοικος Ελλάδος και επιθυμείτε να εισάγετε συνάλλαγμα προκειμένου να καλύψετε το τεκμήριο αγοράς ενός ακινήτου. Το ποσό του συναλλάγματος προέρχεται από την πώληση ακινήτου στην αλλοδαπή.

4. Κατόπιν των ανωτέρω, είναι δυνατή η κάλυψη του τεκμηρίου εφόσον:

α. προσκομίσετε το αποδεικτικό εισαγωγής των χρηματικών κεφαλαίων από το εξωτερικό όπως αυτό ορίζεται στην παράγραφο 2 του παρόντος και

β. αποδείξετε με επίσημα έγγραφα (πρωτότυπα μεταβιβαστικών συμβολαίων) την πώληση του ακινήτου. Στην περίπτωση που τα συμβόλαια έχουν συνταχθεί στην αλλοδαπή απαιτείται η προσκόμιση της επίσημης μετάφρασής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!